"Președinții de CJ și primarii trebuie cercetați în libertate"

75

Articole de la același autor

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan, președinte al Consiliului Județean Vrancea, a criticat marți "justiția televizată", susținând că președinții de consilii județene și primarii trebuie cercetați în libertate, întrucât "nu sunt pericole sociale". 


"Eu n-am niciun fel de emoție. (...) Păcat este de acest circ mediatic, pe de o parte. Pe de altă parte, după părerea mea, arestarea preventivă în România ar trebui să fie văzută în cu totul și cu totul alt mod. Președinții de consilii județene, primarii, edilii, gospodarii localităților din România nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen în comunitățile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituția României și situația pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în așa manieră încât ei să fie cercetați în libertate, pentru că (...) este de datoria noastră, noi când ne-am asumat aceste funcții, ne-am asumat și faptul că trebuie să răspundem întrebărilor instituțiilor abilitate, să dăm explicații DNA, Parchetului General, Curții de Conturi, tuturor celorlalte instituții ale statului", a declarat Oprișan, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres. 


El a adăugat însă că cercetările trebuie să se facă în mod corect, "raportat la faptele persoanelor aflate în discuție, și în niciun caz la numele lor". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9274 secunde