Mai mulți bani pentru județul Constanța în 2014. Ce proiecte sunt prioritare

1032
4
Mai mulți bani pentru județul Constanța în 2014. Ce proiecte sunt prioritare - consilieriijudeteniauvotatcjc-1391097242.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an. 


Pe ordinea de zi s-au aflat 39 de pro-iecte de hotărâri, cele mai multe dintre acestea vizând aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli a mai multor instituții aflate în subordinea CJC. Întâlnirea a avut loc în lipsa pre-ședintelui CJC, Nicușor Constanti-nescu, plecat în America pentru efectuarea unor analize medicale. 


Drept urmare, ședința de ieri a fost condusă de vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir. Printre altele, el a precizat că bugetul de anul acesta al Consiliului Județean Constanța este mai mare. Astfel, dacă în 2013 bugetul a fost de 113 milioane de lei, pentru 2014 acesta este de 116 milioane de lei. Dragomir a declarat că în prognoza bugetară s-a căutat, în special, ca salariile angajaților să fie acoperite dar și hotărârile judecătorești care trebuie plătite în 2014 precum și cheltuielile materiale pentru buna funcționare. 


Referitor la investițiile ce vor fi făcute, Cristinel Dragomir a susținut că acestea au fost prioritizate astfel încât să fie asigurate cofinanțările de 2% pentru proiectele cu finanțare europeană, ratele la leasinguri pentru aparatura medicală de la secția de chirurgie a Spitalul Clinic Județean Constanța, dar și lucrările de infrastructură necesare instituțiilor de cultură. În acest sens, el a dat drept exemplu acoperișul Bibliotecii Județene "I.N.Roman" din Constanța, care va intra în scurt timp în reparații. 


Din cele 39 de proiecte aflate pe ordinea de zi, consilierii PDL nu au votat șapte dintre ele, însă chiar și în aceste condiții, ele au fost apro-bate, fiind votate de ceilalți 25 de consilieri prezenți la ședință.  Totodată, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2014. În acest sens, 12 localități din județul Constanța au primit diverse sume de bani. Mai exact, Amzacea (150.000 lei), Ciocârlia (10.000 lei), Crucea (100.000 lei), Cumpăna (600.000 lei), Deleni (10.000 lei), Grădina (100.000 lei), Mircea Vodă (100.000 lei), Pecineaga (150.000 lei), Siliștea (20.000 lei), Târgușor (100.000 lei), Tuzla (70.000 lei) și Independența (770.000 lei).


Comentează știrea

ct
31 ianuarie 2014
CET

pt orasul Constanta, primul pe lista trebuie sa fie un nou CET ! e inadmisibil sa platim una din cele mai scumpe gigacalorii din tara,iar primaria.CJC sa nu faca nimic ! sunt bani europeni ce poti fi folositi,optiuni sunt, vointa nu prea este, caci cu pomenile se obtin voturi multe,in defavoarea celorlalti platitori de taxe de impozite !

cet
31 ianuarie 2014
Tu chiar l-ai crezut pe mazare ?

Cand te-ai dus sa-l votezi mazcarici chiar credeai ca o sa faca un nou cet ? De asta nu mai scapam de asta , sunt multi , prea multi creduli in tara asta ! Ca sa nu spun altfel.....

RICA VENTURIANO
31 ianuarie 2014
DRAGI CONSTANTENI

PROBLEMA CU CET-ul MAI APROAPE DE ALEGERI PENTRU CA UNII CHIAR PUN BOTU...DAR IN LOC DE CET NOU CE ZICI DACA AR FOLOSI ACEI BANI PENTRU A INSTALA GAZE INTREGULUI ORAS....FIECARE VA PLATI CAT VA CONSUMA....DAR E NASPA CA NU MAI POT ASTIA SA-SI TRAGA BANI PT.CAMPANIA ELECTORALA....

Specialist
17 martie 2014
CET

Exista bani europeni si se pot gasi si local si la guvern o parte din bani pentru contructia unei centrale in cogenerare (produce agent termic si electricitate) pe gunoaie. Investitia ar fi extraordinara chiar daca este scumpa pentru ca s-ar reduce imens cheltuielile cu depozitarea gunoaielor s-ar recupera multe materiale refolosibile si s-ar obtine energie foarte ieftina fara a mai vorbi de eliminarea dependentei energetice. In acest domeniu cei mai avansati sunt suedezii care au zeci de centrale in Stockholm, Göteborg etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.697 secunde