Astăzi,

Concurs Prima întâlnire de lucru a comisiei de cultură din Camera Deputaților

190

Articole de la același autor

Deputatul UDTTMR, Aledin Amet, va co-prezida astăzi, în calitate de vicepreședinte, prima ședință de lucru a Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din cadrul Camerei Deputaților. Comisia este condusă de Raluca Turcan, în calitate de președinte, deputat PD-L și fostă colegă la aceeași comisie cu deputatul tătar și în primii doi ai mandatului 2004 - 2008.
Potrivit declarațiilor deputatului Aledin Amet, comisia are, cel puțin la acest început de mandat, o serie de proiecte importante. Printre ele se numără și cel al arhivelor.
În ceea ce privește proiectele personale inițiate de deputatul tătar, unul dintre cele mai importante este cel al înființării Institutului Cultural al Tătarilor. Proiectul a trecut de Senat, el urmând să ajungă la comisia de specialitate din cadrul Camerei Deputaților. Deputatul Aledin Amet speră că el va trece cu brio și aici, mizând pe sprijinul colegilor săi din comisie.
Pentru acest al doilea mandat de parlamentar, deputatul tătar își propune să intervină cu un amendament și la legea bibliotecilor, de această dată acesta adresându-se instituțiilor din cadrul instituțiilor de învățământ. Un alt obiectiv al lui Aledin Amet este acela de a obține sprijin financiar de la Ministerul Culturii și Cultelor pentru ridicarea unui monument comemorativ al eroilor musulmani care au luptat pentru statul român în cele două războaie mondiale.
Deputatul UDTTMR Aledin Amet este la al doilea mandat de parlamentar. El nu este străin de problemele din cultură, mai ales că el însuși provine din acest sistem, dar și pentru că în primul mandat a activat ca membru în cadrul aceleiași comisii de cultură din cadrul Camerei Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9326 secunde