Primar constănțean, grav bolnav. Prefectul a dispus încetarea mandatului

1427
1
Primar constănțean, grav bolnav.  Prefectul a dispus încetarea mandatului - mandatulprimaruluidumitrunedea-1405359117.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis, ieri, ordinul prin care s-a dispus încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea.

Emiterea ordinului a avut la bază adresa viceprimarului comunei Ion Corvin înregistrată la Prefectura Constanța prin care i se aducea la cunoștință reprezentantului Gu-vernului în teritoriu că, din data de 11 ianuarie 2014 primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, se află în imposibilitatea exercitării funcției din cauza unei boli grave, certificate, care nu îi permite desfășurarea activității. Alături de această informare au fost anexate și documente justificative, respectiv acte medicale emise pe numele primarului, în perioada ianuarie-iunie 2014, precum și decizia medicală asupra capacității de muncă.

Potrivit Legii Administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mandatul primarului încetează de drept dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției din cauza unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de șase luni pe parcursul unui an calendaristic.

Totodată, legea prevede că, în caz de vacantare a funcției de primar, atribuțiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar, situație în care, consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuțiile viceprimarului.

Concret, la nivelul comunei Ion Corvin atribuțiile primarului au fost preluate de viceprimarul Florin Dașcu urmând ca, în scurt timp, consilierii locali să aleagă un nou viceprimar.

Ordinul prefectului poate fi atacat de primar la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare. În situația în care edilul nu va ataca actul administrativ, după expirarea termenului de 10 zile de la comunicare, prefectul are obligația de a înainta Ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ion Corvin împreună cu documentația anexă, Guvernului care va stabili data organizării alegerilor pentru funcția de primar. În situația în care ordinul va fi atacat în fața instanței de contencios administrativ, propunerea prefectului către Guvern va fi înaintată după ce hotărârea judecătorească rămâne definitivă. Alegerile se organizează în termen de maxim 90 de zile de la expirarea termenelor descrise mai sus.

Comentează știrea

constantean
15 iulie 2014
Pai si cu PORCU, cum ramane...

De ce nu-l elibereaza nimeni din functie, ca este FOARTE GRAV BOLNAV, DE CORUPTIE IN PRIMUL RAND... sta pe banii din spagi in Brazilia (soriciul e in USA) si nu-si exercita functia... SICTIR PZD-PCR

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Senzația de greață, o boală?
Pagina a fost generata in 2.0139 secunde