Primari din Constanța, trimiși în judecată pentru fapte ce ar fi fost comise în urmă cu 11 ani

1687
3

Articole de la același autor

Ion Soare, fostul primar din comuna Cogealac și Gheorghe Popescu, fostul primar al comunei Fântânele, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fapte ce ar fi fost comise în urmă cu peste zece ani. Cei doi au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție Constanța. 


Potrivit anchetatorilor, la data de 18 ianuarie 2006, Ion Soare și Gheorghe Popescu, în calitate de primari ai comunelor Cogealac și Fântânele, au încălcat prevederile legale atunci când au încheiat un acord privind predarea din administrarea primăriei Cogealac spre administrarea primăriei comunei Fântânele, a unei suprafețe totale de teren de 371,19 ha.


În această suprafață a fost inclusă, în mod abuziv, și suprafața de 24.438 mp, arată anchetatorii DNA, închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitații de Primăria comunei Mihai Viteazu. Mai mult, la data de 24 ia-nuarie 2005, Ion Soare, primarul comunei Cogealac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafață aparține comunei Mihai Viteazu, potrivit Direcției Naționale Anticorupție. 


"Aceste demersuri ale inculpaților au avut drept consecință obținerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 euro și 531.822 lei în dauna societății beneficiare a terenului respectiv", au precizat reprezentanții DNA. 


În cauză, reprezentantul societății păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 2,5 milioane euro. 


Anchetatorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Comentează știrea

jiji
9 noiembrie 2017
mm

Mama ce mai doarme DNA Constanta.

rex
9 noiembrie 2017
Lichelele!

Un exemplu al refuzului mafiotilor fata de legile Justitiei, iar retardatii sunt gata sa iasa in strada sa apere fundul lulutei!

constantean
4 decembrie 2017
DNA o adunatura de incapabili corupti

DNA face misto de noi! Cum e posibil asa ceva? Astia sunt normali la cap? Cum ii plateste statul? Bai nene la ce salarii au isi bat joc de noi. Sa presupunem ca cei trimisi in judecata au comis fapta acum 11 ani. Ce au facut baietii lui Luluta? Au strans probe? 11 ani? Suntem normali? Asta-i lupta anticoruptie?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde