Primăria Cernavodă reabilitează cartierul de locuințe din zona Prund

1614
Prin intermediul programului de intervenții prioritare finanțat de Guvernul României, Primăria Cernavodă derulează un proiect de reabilitare a cartierului de locuințe din zona Prund (cartierul Columbia), vizând îmbunătățirea condițiilor de trai din comunitatea de romi de aici.
Administrația locală urmează să îmbunătățească infrastructura de canalizare și creșterea nivelului de informare privind educația pentru sănătate prin derularea de cam-panii de promovare și îngrijire a sănătății și amenajarea unui punct medical comunitar.
"Romii din colonia Columbia, zona Prund, au resimțit puternic șocul tranziției fiind incapabili să dezvolte capacități de redresare corespunzătoare. Rețeaua de canalizare din zona foarte veche nu a mai suferit reparații și treptat s-a degradat în proporție de 80%", se precizează într-un comunicat de presă transmis de către Primăria Cernavodă.
Potrivit aceluiași comunicat de presă, lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare (930 ml) sunt în plină desfășurare, iar punctul medical este deschis patru ore zilnic pentru cei aproximativ 400 de membri ai comunității Prund.
Administrația locală a organizat recent mai multe concursuri pentru cei 70 de copii și tineri din cartier, ei primind o serie de premii. De asemenea, săptămâna aceasta, se va desfășura acțiunea intitulată "Săptămâna curățeniei" prin care membrii comunității vor fi instruiți și sprijiniți pentru o bună întreținere a curățeniei în interiorul și exteriorul locuinței și despre colectarea selectivă, se menționează în comunicat.
Grantul acordat pentru realizarea proiectului este de 107.440 euro, iar contribuția comunității locale este de 6,81% din valoarea proiectului. Finanțarea, acordată sub formă de grant, va fi administrată de primărie, în calitate de agent de gestiune a proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Septembrie 2010
Stire din Diverse : 2 octombrie, Ziua Studentului Rom
Pagina a fost generata in 0.291 secunde