Otrava din Ungaria ajunge, într-o săptămână, în județul Constanța

2127
1
Ținând cont de evoluția incidentului ce a avut loc pe 4 octombrie, în dreptul localității Ajka - Ungaria, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a convocat ieri o întâlnire a conducă-torilor instituțiilor cu responsabilități în protecția mediului și sănătatea populației, pentru analizarea situației actuale și dispunerea unor măsuri specifice în cazul unei eventuale poluări a Dunării la intrarea în județ.
Potrivit directorului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Marian Mitrea, timpul estimat pentru ca unda de poluare ce va pătrunde în țară să ajungă la intrarea în județul Constanța este de aproximativ șapte zile, se precizează într-un comunicat de presă al prefecturii.
Pentru situația în care se vor înregistra depășiri ale valorilor maxime admise ale concentrațiilor de poluanți în apele Dunării, Palaz a stabilit o serie de responsabilități. În primul rând, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va monitoriza parametrii fizico-chimici în trei secțiuni (Ostrov, Cernavodă și Vadu Oii), urmând să realizeze o informare a datelor obținute comparativ cu limitele normale. Apoi, Direcția de Sănătate Publică va monitoriza în permanență calitatea apei potabile în localitățile riverane Dunării și canalelor.
În sfârșit, Prefectura Constanța, în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și ABADL, va elabora un material informativ privind măsurile de siguranță care vor fi adoptate de către autoritățile locale și populație pentru prevenirea efectelor acestei poluări.
"În acest moment niciun pericol nu amenință apele Dunării și nu se justifică nicio speculație în legătură cu acest subiect. În orice caz, instituțiile statului sunt pregătite pentru a interveni, astfel încât măsurile dispuse să asigure protejarea populației din județul Constanța", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

alin
4 august 2011
atentie la consumul de peste din dunare

de ce nu se spune nimic despre consumul de peste din dunare in perioada ce urmeaza autoritatile din constanta trebuie sa stie ca pestele din dunare ajunge pe masa constantenilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3987 secunde