Palaz solicită strămutarea procesului privind anularea certificatului de urbanism pentru construirea centrului de deșeuri din Năvodari

2184
Palaz solicită strămutarea procesului privind anularea certificatului de urbanism pentru construirea centrului de deșeuri din Năvodari - ed06dbfa853191d161b5d4ff5ade9840.jpg
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a solicitat, ieri, Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea procesului ce prevede anularea certificatului de urbanism emis în urma cererii S.C. ECOLOGICAL Center S.A., în scopul realizării unui obiectiv de investiții constând într-un "centru de gospodărire deșeuri industriale" pe raza teritorială a orașului Năvodari.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanța a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "întrucât obiectul acestui proces îl reprezintă un centru de deșeuri industriale de mari proporții, a cărui realizare a suscitat un interes deosebit din partea opiniei publice și o mediatizare intensă, considerăm că strămutarea ar elimina orice speculație în legătură cu decizia instanței de judecată".
Amintim că, la începutul lunii iunie, prefectul Claudiu Palaz a solicitat Tribunalului Constanța, Secția comercială de contencios administrativ și fiscal, anularea certificatului de urbanism nr. 718/20.12.2007 emis în urma solicitării S.C. ECOLOGICAL Center S.A.
La momentul respectiv, Instituția Prefectului județului Constanța preciza că acest certificat de urbanism intră sub incidența Articolului 3, alineatul 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată și completată și că, urmare a acestei acțiuni, actul respectiv este suspendat, până la pronunțarea instanței.
Subiectul construirii unui centru de deșeuri în localitatea Năvodari a suscitat atât interesul autorităților locale și județene, dar și pe cel al cetățenilor, aceștia din urmă pronunțându-se, în cadrul referendumului din 23 mai, în proporție de 98,96% dintre cei prezenți la vot, împotriva înființării unui centru de gospodărire deșeuri industriale și de altă natură în oraș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde