Primăria Constanța, apel către cei care vandalizează bunurile publice

266

Articole de la același autor

Fie că vorbim despre tineri exuberanți, despre cetățeni "turmentați" sau pur și simplu despre persoane care nu vor ca în Constanța să existe nimic frumos, decent și demn de un oraș turistic, lipsa bunului simț al unora depășește orice limită. La Constanța distrugerea bunului public a devenit un fel de sport local - se fură flori, se distrug parcuri și locuri de joacă, se rup sau smulg pomi proaspăt plantați.

"La scurt timp după ce au fost date în folosință primele locuri de joacă reamenajate în municipiul Constanța au început să curgă reclamațiile cu privire la vandalizarea acestora. Leagăne rupte, balansoare smulse, covorul de cauciuc distrus, table de jocuri sparte și enumerarea vandalizărilor ar putea continua. La toate acestea se adaugă și faptul că spațiile nou amenajate sunt transformate zi de zi în coșuri de gunoi. Nu de către copii, ci de adulții care își fac veacul în locul de joacă spărgând semințe și aruncând acolo ambalaje și peturi. Ultimele distrugeri au fost produse la leagănele din parcul din Poarta 6 și la ansamblul de jocuri de la spațiul de joacă de pe strada Daliei", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Potrivit acesteia, nu este vorba despre materiale slabe calitativ, ci de gradul de civilizație al unor cetățeni. Trist este că tot din buzunarul nostru, al contribuabililor, sunt suportate costurile de reparații. Tocmai pentru că vorbim despre banii publici ai Constanței, Primăria a depus și depune plângeri penale pentru fiecare vandalizare.

"Primăria Municipiului Constanța face apel către toți locuitorii să păstreze în bune condiții dotările aflate pe domeniul public. Pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp, numărul de contact este 0799/606.142. Ne-ar fi de mare folos dacă sesizarea ar fi însoțită și de fotografii cu ceea ce se constată, locul și alte date care să le permită polițiștilor locali identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care nu respectă legea", mai spune reprezentantul Primăriei Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde