Primăria Constanţa caută recenzori pentru Recensământul Populaţiei. Iată ce condiţii sunt

2333
Primăria Constanţa caută recenzori pentru Recensământul Populaţiei. Iată ce condiţii sunt - xprimariaconstantacauta-1644583745.jpg
În perioada februarie – iulie 2022 se desfășoară recensământul populației și locuințelor, iar constănțenii pot deveni recenzori.

Potrivit calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, între 1 februarie – 13 martie, are lor preluare de date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021, iar, din 14 martie începe autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI), până pe 15 mai. Ulterior, între 16 mai şi 17 iulie 2022, se va desfăşura procedura de colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării, cu ajutorul tabletelor.

Activitatea recenzorilor pentru autorecenzare asistată și a recenzorilor prin interviu față în față, în gospodării, se va desfășura în două etape. Prima fază are loc între 14 martie şi 15 mai, cu autorecenzare asistată în sedii prestabilite de primărie, iar, cea de-a doua fază va fi între 16 mai şi 17 iulie, cu colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă în gospodării (cu ajutorul tabletelor).

Primăria Constanţa anunţă declanşarea selecţiei pentru recenzori. Pot aplica persoanele care au vârsta de minimum 18 ani, studii medii, fără cazier judiciar, dar care au şi abilităţi de utilizare a tabletelor şi capacitate de a desfăşura muncă pe teren.

Pentru includerea în baza de date a recenzorilor și realizarea selecției, doritorii trebuie să completeze un chestionar online, la adresa https://forms.gle/7xASKQr1K25c93TY7.

Selecția persoanelor va fi realizată de către Direcția Județeană de Statistică Constanța prin Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului, în colaborare cu Comisia Județeană RPL și Comisiile Locale RPL.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde