Primăria Constanţa: "Nu mai oferiţi bani cerşetorilor!"

521
Primăria Constanţa:
Îi vedem la colț de stradă, pe plajă, la semafoare sau în piețe și, de cele mai multe ori, îi compătimim. Oferind bani cerșetorilor, chiar dacă sumele par mici, contribuim, fără să știm, la încurajarea și menținerea cerșetorilor pe străzi. Cu ajutorul nostru, cerșetoria devine o afacere foarte profitabilă care poate genera zilnic câștiguri impresionante.

Deși polițiștii locali acționează în mod constant atât în sensul prevenirii acestui fenomen, cât şi în sensul diminuării lui, persoanele care apelează la mila trecătorilor revin mereu în stradă, vara, în mod special, atunci când orașul este împânzit de turiști.

Zilele trecute, pe durata desfășurării activității de patrulare, polițiștii locali din cadrul Biroului Monitorizare Zone Publice al Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat o persoană de sex feminin, minoră, care apela la mila publicului (sub forma ghicitului în cărti) în fața Gării CFR.

Fiind minoră, polițiștii locali au procedat la identificarea părintelui acesteia, pe care l-au sancționat contravențional cu amendă, pentru nerespectarea prevederilor art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991Rep. - sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost anunțate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Asistență Socială, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale conform competențelor.

Dacă întâlniți astfel de situații, vă rugăm să apelați dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la nr. de telefon 0241.484.205 sau 0341.922 și să nu dați curs cererilor unor astfel de persoane.

Polițiștii locali constănțeni au identificat de-a lungul timpului foarte multe persoane care apelează la mila publicului. Unele dintre acestea au fost sancționate contravențional, altele au fost preluate din stradă și predate centrelor sociale în vederea reintegrării în societate, deși, din păcate, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului că nu doresc să rămână în cadrul acestor instituții, iar alte persoane, cele care întrunesc elementele constitutive ale săvârșirii unei infracțiuni, au fost predate IPJ Constanța în vederea continuării cercetărilor.

Vă rugăm să rețineți! Prin generozitatea noastră nu facem decât să finanțăm rețelele de trafic de persoane, infractorii care profită constant de pe urma 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0456 secunde