Primăria Mangalia a organizat, în premieră, Carnavalul Vacanței

148
Primăria Mangalia a organizat, în premieră, Carnavalul Vacanței - mangalia-1371388982.jpg

Articole de la același autor

Mii de copii, școlari și preșcolari din Mangalia au fost prezenți, sâmbătă, 15 iunie, la Carnavalul Vacanței, manifestare care s-a bucurat de un real succes atât în rândul elevilor participanți, cât și în rândul cadrelor didactice și părinților. 

Evenimentul a fost organizat, în premieră, de autoritățile locale din Mangalia și reprezentanții instituțiilor de învățământ, ocazie cu care atât preșcolarii, cât și elevii claselor I-VIII și-au folosit imaginația și creativitatea pentru a-și alege cele mai originale costume cu care au defilat pe străzile orașului. Una din caravanele copiilor s-a deplasat de la intrarea în oraș către centrul Mangaliei, în timp ce altă caravană a pornit dinspre Casa Armatei spre Casa de Cultură, unde a fost punctul final al evenimentului. Caravanele copiilor au concurat atât pe traseu, cât și în centrul localității, oferind publicului un spectacol plin de culoare și unicitate. 

Pe platoul din fața Casei de Cultură, în prezența numeroasei audiențe, copiii din fiecare clasă participantă au urcat pe o scenă pentru a-și etala costumațiile de carnaval realizate împreună cu cadrele didactice și părinții. Printre costumele din cadrul carnavalului, au fost cele reprezentate de buburuze, animale domestice și sălbatice, cerșetori, vrăjitoare, zmei, medici, pirați, flori etc. 

În timpul manifestărilor, traficul rutier a fost închis pe traseul desfășurării paradei copiilor. Bucuria celor mici de a-și etala costumele pe străzile orașului a fost imensă, mai ales că fiecare clasă participantă s-a întrecut în alegerea costumațiilor. 

Cadrele didactice și elevii doresc ca acest eveniment să ia amploare, de la an la an, prilej cu care acesta se poate înscrie în activitățile extracurriculare. 

La rândul lor, reprezentanții municipalității au declarat că manifestarea va deveni o tradiție, iar de anul viitor, în acest proiect vor fi atrași elevi de la nivel județean, național și chiar internațional. De asemenea, autoritățile locale vor contribui la dezvoltarea proiectului, prin organizarea de concursuri viitoare și alte manifestări mai ample de genul spectacolelor muzicale și altor competiții specifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7363 secunde