Administrația din Mangalia impune noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi

286
Administrația din Mangalia impune noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi - cristianradu-1362344779.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a întâlnit cu agenții economici care dețin centre de colectare a fierului vechi pentru a discuta despre identificarea unor soluții comune împotriva furturilor de materiale feroase. 

În cadrul dezbaterii, edilul orașului a precizat că societățile colectoare de fier vechi care funcționează ilegal vor fi închise, în timp ce firmele autorizate trebuie să respecte regulamentul stabilit de Consiliul Local privind activitatea acestora. 

La întâlnirea cu reprezentanții celor șapte firme autorizate în colectarea deșeurilor feroase, primarul Cristian Radu a menționat că, în baza unei hotărâri locale care reglementează activitatea acestora, proprietarii centrelor trebuie să asigure acoperirea contravalorii obiectelor metalice furate, proprietate publică a municipiului Mangalia. 

La rândul lor, agenții economici spun că, în ceea ce privește furturile capacelor de canalizare, a cablurilor și panourilor electrice, ei sesizează organele competente. 

Câțiva dintre consilierii locali prezenți la întâlnire au avansat ideea conform căreia agenții economici colectori de fier vechi ar trebui să se constituie într-o asociație și împreună cu municipalitatea să contribuie în mod activ la depistarea furturilor. 

"Sunt sigur că 80% dintre dumneavoastră sunteți beneficiarii acestor metale sustrase, iar municipalitatea alocă bani de la bugetul local pentru acoperirea pagubelor. Este deja a treia oară, în ultimele zece luni, de când înlocuim cablurile electrice furate, ceea ce a reprezentat un efort bugetar de 100.000 de lei", a precizat edilul Mangaliei. 

Primarul Cristian Radu a mai afirmat că, într-o proximă ședință a CL, se va modifica regulamentul privind colectarea și valorificarea metalelor feroase pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.374 secunde