Primăria Mangalia cheamă în judecată Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi Constanța

2998
Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Mangalia a decis să cheme în judecată Curtea de Conturi a României și Camera de Conturi a Județului Constanța.
În toamna anului trecut, Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi a Județului Constanța, a emis o decizie către Primăria Municipiului Mangalia prin care edilul Mihai Claudiu Tusac era obligat să dispună măsurile legale pentru recuperarea de la angajații primăriei a sumelor constând în primele acordate cu prilejul sărbătorilor și a drepturilor speciale pentru menținerea sănătății și securității muncii. Totodată, se solicita recuperarea contravalorii tichetelor cadou acordate cadrelor didactice din unitățile de învățământ din municipiul Mangalia.
Tusac ar fi trebuit să recupereze aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând sporurile de fidelitate și loialitate (86.916 de lei), sporurile de ținută decentă pentru angajați (25.162 de lei), indemnizația de hrană (351.328 de lei) și ajutorul de sărbători (Paști și Crăciun) pentru angajați (275.400 de lei). La acestea se adaugă și suma de 627.633 de lei alocată pentru tichetele cadou.
În aceste condiții, la sfârșitul lunii februarie, administrația locală a decis să acționeze în instanță Curtea de Conturi pentru suspendarea efectelor deciziei nr.35/2009, precum și anularea acestei decizii ca "fiind nelegală și netemeinică".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2991 secunde