Primăria Mangalia continuă demolarea garajelor pentru amenajarea parcărilor de reședință

441
Primăria Mangalia continuă demolarea garajelor pentru amenajarea parcărilor de reședință - mangaliademolare1-1529078886.jpg

Articole de la același autor

Primăria municipiului Mangalia continuă acțiunea de ridicare/demolare a garajelor amplasate ilegal pe domeniul public. În această perioadă, mai multe garaje din diferite zone ale orașului au fost demolate după ce, în prealabil, deținătorii acestora au fost înștiințați să elibereze domeniul public. 


Municipalitatea a elaborat un plan de sistematizare care presupune ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi, în toate cartierele orașului. Conform documentului de sistematizare, se ridică, de pe domeniul public, garajele fără documente legale, urmând ca în locul acestora să se amenajeze parcări de reședință. 


"Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii au refuzat, am intervenit noi, dar pe cheltuiala acestora", a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


Potrivit reprezentanților municipalității, într-o primă etapă au fost ridicate garajele care blocau accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe. Ulterior, intervențiile pe domeniul public au continuat cu ridicarea garajelor și altor construcții ilegale care blocau accesul în zona centralelor termice și instituțiilor publice. 


Primarul Radu Cristian a subliniat că, la nivelul orașului, existau 1.737 de garaje, care ocupau aproximativ patru hectare de teren, pe care se vor amenaja aproape 3.500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale. 


Conform proiectului de sistematizare, numai într-un cartier, pot fi amenajate 1.700 locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje. 


"În prezent, multe garaje sunt abandonate sau sunt deținute de persoane din alte localități. Alte construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje sunt adevărate focare de infecție", a afirmat edilul Mangaliei. 


Primarul a mai spus că sistematizarea se va face de comun acord cu cetățenii, dar că tot mai mulți locuitori solicită locuri de parcare în locul garajelor. În acest sens, autoritățile locale au elaborat un Regulament de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate, care prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reședință, în zona în care locuiește, în baza unei cereri depuse la sediul primăriei. 


Documentația cu actele necesare va fi afișată la avizierele blocurilor, precum și la sediul municipalității, începând de săptămâna viitoare. În funcție de numărul de solicitări, se vor crea alte locuri de parcare prin dezafectarea garajelor. Pe durata lucrărilor de asfaltare desfășurate anul trecut și anul acesta, au fost deja amenajate mai multe parcări, care urmează să fie închiriate deținătorilor de autoturisme. În prezent, lucrările de asfaltare și plombare continuă pe mai multe artere din oraș și stațiuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5035 secunde