Primarii de comune au încheiat un acord cu Guvernul

159
1
Primarii de comune au încheiat un acord cu Guvernul - marianagaju3-1379102780.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și Asociația Comunelor din România (ACOR) au încheiat un acord ce are ca obiectiv general servicii publice de calitate, la nivelul comunelor, prin elaborarea în parteneriat a modificărilor la actele normative din domeniu.

Președintele ACOR, filiala Constanța, Mariana Gâju, anunța încă de săptămâna trecută, în urma întâlnirii din data de 5 septembrie dintre reprezentanții ACOR și premierul Victor Ponta alături de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, că va avea loc semnarea unui astfel de acord.

"A fost semnat acordul de parteneriat între minister și Asociația Comunelor din România, un acord prin care au fost stabilite principalele acte normative la care se va lucra împreună în viitor. Punctele din solicitarea asociației au fost abordate și s-a decis ca asociația să vină chiar cu articolele de lege și cea mai mare parte a solicitărilor au fost acceptate pentru că sunt solicitări firești", a spus Mariana Gâju.

Potrivit documentului, obiectivele stabilite în acord se referă la asigurarea unui consens la nivel național în vederea realizării descentralizării și creșterii capacității administrative a colectivităților locale, la asigurarea transparenței și consultarea ACOR în elaborarea proiectelor de acte normative care privesc în mod direct comunele și la consolidarea autonomiei locale a colectivităților locale, prin promovarea de măsuri pentru creșterea capacității administrativ-financiare și eficientizarea serviciilor publice.

Acordul mai are în vedere asigurarea aplicării în mod unitar a principiilor autonomiei locale și descentralizării, dezvoltarea parteneriatului cu structurile asociative ale autorităților administrației publice locale, în vederea perfecționării cadrului legislativ și instituțional, și asigurarea finanțării pentru proiectele de dezvoltare locală.

Alte ținte prevăzute în acord sunt reforma funcției publice și promovarea performanței, informatizarea administrației publice din România și stimularea absorbției fondurilor externe nerambursabile.

Semnatarii au convenit ca principiile pe baza cărora se va derula parteneriatul să fie dialogul și comunicarea, colaborarea, continuitatea și consensul.

Totodată, prin acord se instituie ca modalitate de lucru între cele două părți, întocmirea unor rapoarte de progres lunare și este stabilit ca următoarea ședință comună de lucru să aibă loc în data de 31 octombrie.

Comentează știrea

Unu
14 septembrie 2013
Subiectul era altul!!!

Ai facut " ciocul mic" activisto!!! Ti-a inchis Ponta gura imediat. Zici ca ati semnat nu stiu ce protocol cu masuri, cand de fapt pe tine si pe toti imbecilii de primari USL va interesa doar modificarea legii ANI prin care sunteti incompatibili!!! Nici nu mai ai tupeul sa deschixi subiectul!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Salariile primarilor ar putea crește"
Pagina a fost generata in 1.5913 secunde