Primăriile cu datorii mai vechi de 120 de zile ce depășesc 50% din buget intră în insolvență

3947

Articole recomandate

Guvernul a aprobat un proiect de lege potrivit căruia unitățile administrativ-teritoriale intră în insolvență în cazul neachitării obligațiilor de plată mai vechi de 120 de zile, dacă acestea depășesc 50% din bugetul anual, dar și în cazul neachitării salariilor pe o perioadă mai mare de 120 de zile.
Ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a anunțat ieri că insolvența poate fi cerută de un creditor, dar și de pri-mar și de președintele consiliului județean. De la data deschiderii procedurii sunt suspendate toate acțiunile judiciare privind creanțele. Administratorul judiciar va trimite notificări către toți creditorii pentru a-i informa despre drepturile și restanțele la plată, urmând ca aceștia să constituie un comitet al creditorilor. Administratorul are și sarcina de a pregăti un plan de redresare care trebuie avizat de comitetul creditorilor, cu votul celor ale căror creanțe reprezintă două treimi din total. Planul va fi aprobat ulterior de tribunal.
În cazul în care primarul sau președintele consiliului județean nu respectă planul de redresare, administratorul judiciar poate propune suspendarea acestuia.
Proiectul de lege prevede și instituirea stării de criză financiară în unitățile administrativ-teritoriale, în cazul neachitării unor obligații de plată mai vechi de 90 de zile, care depășesc 15% din bugetul unității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4566 secunde