Biroul Permanent Județean a decis:

PDL Constanța demarează, pe 11 mai, alegerile interne

3486
PDL Constanța demarează, pe 11 mai, alegerile interne - c2ed5db7277b1e1f3c0ca5897a3221a6.jpg
Democrat liberalii constănțeni au participat, aseară, la ședința Biroului Permanent Județean, context în care a fost votată, "în unanimitate", așa cum a declarat liderul PDL, Mircea Banias, decizia referitoare la desfășurarea și calendarul alegerilor interne. Potrivit deciziei, care în ședința de BPJ a fost discutată pe fiecare articol în parte, alegerile interne în PDL Constanța vor începe săptămâna viitoare, mai exact pe 11 mai, cu alegerile din organizațiile secțiilor de votare (OSV), în număr de 507. Aceste informații au fost făcute publice într-un soi de conferință de presă susținută, ulterior BPJ-ul, de președintele județean, senatorul Mircea Banias, și de deputații Maria Stavrositu, Zanfir Iorguș și Constantin Chirilă.
În această ordine de idei, de reținut este că, după alegerile din OSV-uri, vor avea loc, în intervalul 24 mai - 13 iunie, alegerile din birourile permanente locale, inclusiv cele din BPL al Organizației Municipale a PDL Constanța. În ceea ce privește alegerile din birourile permanente locale din teritoriu, conducerea județeană nu a fixat datele acestora, deoarece sunt așteptate propuneri din partea organizațiilor locale.
Nu mai puțin important este că, vizavi de data alegerilor pentru șefia organizației județene a PDL Constanța, Banias a reiterat, aseară, că la centru a fost propusă drept dată de organizare a Consiliului de Coordonare Județean ziua de 3 iulie, cu mențiunea că aceasta ar putea fi devansată fie pe 2, fie pe 4 iulie, și asta în funcție și de data la care vor avea loc alegerile din alte organizații din țară.

În prag de alegeri, se numără bobocii
De remarcat este și că, în contextul proximelor alegeri din interiorul PDL, va avea loc și un recensământ, în ideea în care partidul va ști acum, concret, cum stă cu numărul de membri. Iar aici trebuie precizat că, de la centru, Organizația PDL Constanța a primit, inițial, 7.000 de carnete noi, număr suplimentat cu alte 5.000 de carnete, de a căror distribuție se ocupă liderul județean, Mircea Banias, și secretarul general al partidului, Senol Zevri.
Vizavi de speculațiile potrivit cărora asupra alegerilor din sânul PDL Constanța planează o oarecare "tentație" a fraudei, Banias a declarat că pedeliștii își doresc "ca procesul (n.r. - alegerilor) să fie unul cât se poate de transparent".
Singura inadvertență pe care am putut-o remarca ulterior ședinței de BPJ de ieri a fost aceea că, după spusele lui Mircea Banias, Senol Zevri rămâne responsabil al Colegiului 2. Și asta în pofida faptului că Banias a declarat luni, pentru "Cuget liber", că într-o ședință de Birou Permanent Național a fost decisă înlocuirea acestuia cu fostul senator Dorel Onaca, motivul fiind acela al rezultatelor slabe obținute în alegeri. Chiar și așa, aseară, președintele PDL Constanța a afirmat: "Rămâne și Zevri, sub rezerva confirmării întregii liste de doamna Elena Udrea, din partea BPN-ului". În continuare, Banias a explicat că recomandarea Elenei Udrea a fost aceea ca acest colegiu să suporte modificări la nivel de coordonare dacă Senol Zevri nu ar mai dori să fie responsabil. "Astăzi nu l-am auzit pe Senol Zevri că nu ar mai fi interesat să se ocupe în continuare de acest colegiu", a adăugat președintele Organizației Județene. Interesant este că, așa cum a declarat senatorul Mircea Banias, luni a fost vorba despre "o decizie", ieri, despre "o recomandare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5376 secunde