Primăriile Ostrov și Adamclisi promovează "Visul Împăratului Traian"

157
1

Articole de la același autor

Parteneriatul dintre Primăria Ostrov și Primăria Adamclisi a ajuns la final în ceea ce privește proiectul "Promovarea turistică a zonei Ostrov – Adamclisi", în scurt timp urmând să fie pusă în aplicare strategia de promovare mai intensă a produsului turistic denumit "Visul Împăratului Traian". 

În cadrul acestui proiect au fost create două trasee turistice tematice: Mangalia - Adamclisi - Ostrov și Constanța - Adamclisi – Ostrov, care a fost intens promovat prin distribuirea a 600.000 de pliante și 3.000 de broșuri, atât la nivel local, cat și național. De asemenea, în ca-drul proiectului au fost realizate website-ul de promovare turistică www.traseeostrovadamclisi. ro și un film de reconstrucție 3D a Cetății Adam-clisi. De asemenea, s-au instalat 10 panouri de informare turistică pe trasee în vederea îndrumării turiștilor. Totodată, s-a organizat o expoziție itinerantă de fotografie cu imagini reprezentative la Sinaia, Tulcea și Constanța.

Grupul-țintă al proiectului îl reprezintă turiștii-excursioniști interesați să trăiască o experiență culturală, tendință manifestată din ce în ce mai mult la nivel național și global. Astfel, turiștii pot descoperi atracții precum Monumentul și Cetatea Tropaeum Traiani, Cetatea Păcuiul lui Soare, Cetatea Durostorum, Mănăstirea și Peștera Sf. Apostol Andrei, Mănăstirea Dervent, precum și rezervațiile naturale Pădurea Hagieni, Esechioi sau Canaraua Fetii.

Proiectul a avut o durată de implementare de 24 de luni, respectiv 18.08.2011 - 17.08.2013. Va-loarea totală a proiectului este de 434.933,63 lei. 

Comentează știrea

9 august 2013
Dervent și Păcuiul lui Soare

Mănăstirea Dervent și ruinele cetății Păcuiul lui Soare se află pe teritoriul comunei Lipnița. Ca primar între 1990-1996, am pus în posesie mănăstirea cu terenul cuvenit ,conform Legii 18.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : Furt de azotat de amoniu, la Ostrov
Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Eveniment : Furt din locuință la Adamclisi
Pagina a fost generata in 0.6787 secunde