Primăriile, sprijinite prin proiectul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

371
Primăriile, sprijinite prin proiectul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța - sedintacjc2-1613587079.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit miercuri, 17 februarie, în ședință ordinară, pentru a dezbate și vota cele 15 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi. Cel mai important proiect a fost cel privind înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Constanţa. Acest demers a fost inițiat ținându-se cont de nevoile de dezvoltare ale județului Constanța, specificitatea zonei, dar și resursele umane, materiale și financiare ale acestuia.

Scopul asociației este cel de a sprijini autoritățile locale, precum și mediul academic sau cel de afaceri, în vederea implementării celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, din Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României, pe cei trei piloni principali și anume economic, social și mediu. În vederea reprezentării intereselor județului Constanța în cadrul Adunării Generale a Asociației, au fost desemnați ca reprezentanți din partea Consiliului Județean Constanța, președintele Mihai Lupu și vicepreședintele Stelian Gima.

Proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Constanţa a primit un număr de 33 voturi pentru, niciun vot împotrivă, însă au fost două abțineri, iar doi consilieri nu au reușit să voteze.

Un alt proiect care a trecut de votul aleşilor judeţeni a fost cel al retragerii dreptului de administrare al Teatrului de Stat Constanța asupra imobilului Teatrul de Vară Soveja. Consiliul Județean Constanța are intenția de a reabilita și moderniza acest imobil, astfel încât el să poată fi reintrodus în circuitul cultural constănțean. Pentru a putea duce la îndeplinire acest demers, primul pas era cel prin care se retrage dreptul de administrare al Teatrului de Stat Constanța, instituit prin HCJ 207/2010, demers ce a fost adoptat cu 23 voturi.

De asemenea, a fost adoptat și proiectul de hotărâre care vizează încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, asupra imobilelor-locuinţe de serviciu situate în municipiul Constanţa, B-dul Mamaia nr.534 şi nr. 538.

Tot astăzi, a fost votat cu un număr de 32 voturi pentru și proiectul de hotărâre privind desemnarea lui Florin Pîrvulescu, ca reprezentant CJC, în Comisia de evaluare, supraveghere și control a Fundației Județene pentru Tineret Constanța. Numirea vine ca urmare a înregistrării, în data de 30 decembrie 2020, a demisiei lui Bogdan Bola, din calitatea de consilier județean, demisie motivată de alegerea sa în calitatea de deputat la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5855 secunde