Primarul din Amzacea, nemulțumit de modalitatea de selectare a administrațiilor locale pentru finanțare europeană

285
Administrația locală din Amzacea se pregătește, în această perioadă, să depună un proiect integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP). Agenția a lansat cea de-a V-a sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 322 privind acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea rurală conform măsurilor de investiții din cadrul PNDR. Termenul limită de depunere pentru această sesiune de cereri de proiecte este 31 iulie, ora 12.00.
Potrivit primarului Constantin Radu, proiectul administrației Amzacea vizează realizarea sistemului de canalizare la nivelul întregii comune, asfaltarea drumurilor, dotarea căminelor culturale, precum și construirea unei stații de epurare.
Pe de altă parte, Constantin Radu s-a arătat foarte dezamăgit de felul în care se face selecția primăriilor care urmează să primească fonduri din partea Uniunii Europene. "Punctajul acesta pe care noi trebuie să îl îndeplinim mă dă peste cap. Noi suntem membri ai Uniunii și ar trebui să primim bani mult mai ușor având în vedere condițiile de viață din mediul rural. Unde este sărăcie, trebuie, pur și simplu, să băgăm bani", a declarat ferm el. "Ar trebui să găsim alte metode de a asigura atragerea și folosirea fondurilor europene", a mai completat gospodarul-șef.
"Faci proiecte, faci studiile de fezabilitate și, când ajungi acolo, proiectele nu mai sunt bune. Ți-e frică să mai încerci să faci și altele", s-a mai plâns primarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1479 secunde