Primarul din Topraisar, Stelian Gheorghe, la al cincilea mandat. Ce planuri are pentru comună

1527
Primarul din Topraisar, Stelian Gheorghe, la al cincilea mandat. Ce planuri are pentru comună - topraisarsteliangheorghe-1468252633.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Topraisar au ales la alegerile din 5 iunie ca administrarea localității să fie făcută de același primar, Stelian Gheorghe. La scrutinul de luna trecută, s-au înscris trei persoane: Stelian Gheorghe (PSD), Gabriel Gheorghe (PNL) și Florinel Țarină (ALDE), însă oamenii au decis fără probleme ca strategia de dezvoltare a localității să fie continuată tot de primarul Stelian Gheorghe care, în acest fel, a ajuns la al cincilea mandat. Drept urmare, el a obținut 78,91 % din voturile valabil exprimate.

În acest context, șeful administrației publice din Topraisar spune că, deși știe că este foarte mult de muncă nu se dă la o parte și deja se pregătește pentru accesarea de noi fonduri europene.

"Chiar dacă am întâmpinat greutăți la finalizarea ultimelor proiecte pe fonduri europene voi continua cu întreaga echipă. Eu sunt adeptul accesării sumelor comunitare, așa că pregătim deja noi proiecte. Ne dorim să accesăm fonduri europene pentru o sală de sport la Liceul Tehnologic. Sunt fonduri pe această axă, iar noi nu avem în Topraisar o sală de sport. În același timp, pregătim un alt proiect pentru accesarea unor alte fonduri europene pentru drumuri. Comuna Topraisar este mare, deci avem nevoie de mulți bani pentru a reabilita toate drumurile, iar banii europeni sunt cea mai bună soluție pentru că ne oferă posibilitatea să facem economii la bugetul local, iar cu acei bani să facem alte investiții pentru cetățeni", susține primarul Stelian Gheorghe.

Referitor la aceste lucrări, autoritățile locale au un proiect în faza studiului de fezabilitate, care vizează asfaltarea a șase kilometri de străzi în comună. În prezent, la Topraisar se mai lucrează la un alt proiect mare, mai exact, reparația a nouă kilometri de drumuri, program realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe de altă parte, în domeniul sportiv, primarul spune că are în vedere și amenajarea unui stadion de fotbal în apropierea parcului, deoarece tinerii talentați de mișcare doresc o asemenea investiție.

Un alt proiect care se află în atenția administrației locale vizează deschiderea unei piețe agroalimentare în localitatea Topraisar. În acest loc, producătorii locali de legume ar urma să își comercializeze propriile produse. Pentru ca ei să obțină o tarabă, vor trebui să plătească o taxă modică către administrația locală. Viitoarea clădire în care va funcționa piața agroalimentară reprezintă o investiție de la bugetul local de aproximativ 200.000 de euro. Șeful administrației a precizat că, momentan, se lucrează la documentație, urmând ca, în următoarele luni, autoritățile locale să demareze achiziția publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1385 secunde