Primarul Dorinela Irimia, președintele ADER Constanța: "Sărbătorile de iarnă sunt sărbători ale darului"

1021
Primarul Dorinela Irimia, președintele ADER Constanța:

Articole de la același autor

În aceste zile în care conceptul de familie are cea mai înaltă vibrație, Asociația pentru Democrație, Educațiem și Reconstrucție (ADER), filiala Constanța, se află alături de cei cărora viața le-a dat o altă semnificație a celui de alături.


Concret, în aceste zile, atenția celor de la ADER este canalizată asupra bătrânilor instituționalizați la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială Poarta Albă și asupra copiilor de la Centrul de Plasament Ovidiu. 


Astfel, ieri, membrii asociației au fost prezenți la Centrul de Plasament Ovidiu unde au oferit copiilor 52 de pachete cu dulciuri încercând să le dăruiască, în același timp, și o frântură de fericire și magie creștină. 


Acțiunea va continua și vineri, 22 decembrie, când reprezentanții ADER vor fi prezenți la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială Poarta Albă. Ei vor încerca să aducă alinare celor de acolo și vor oferi 104 pachete cu alimente, bătrânilor, beneficiari ai serviciilor sociale acordate de centru. 


"Sărbătorile de iarnă sunt sărbători ale darului. În aceste zile înțelegem că este o mare bucurie să primim cadouri de la cei din jurul nostru, dar mai presus de orice este binecuvântarea de a dărui cu tot sufletul, din suflet mai ales celor care au mare nevoie de un strop de iubire, de încredere și de cineva care să le arate că dincolo de orice le poate fi alături. Dincolo de valoarea materială a acestor pachete, astăzi vrem să dăruim căldură sufletească, vrem să vedem pe fețele acestor copii zâmbete de bucurie, iar bătrânilor vrem să le sădim în suflet puțină fericire venită din dovada că nu sunt singuri acum când anii au lăsat neputința peste o viață de muncă. Egalitatea de șansă a membrilor comunității, combaterea excluziunii sociale, se numără printre obiectivele ADER Constanța. Astăzi nu facem decât un gest mic, dar este doar începutul", a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, președintele ADER Constanța. 


Filiala ADER Constanța a fost înființată în luna octombrie 2017. Obiectivele asociației fac referire la conceperea, organizarea, promovarea și desfășurarea de activități și proiecte de educație formală și nonformală în România și în străinătate ce urmăresc pregătirea, formarea și dezvoltarea continuă a tinerilor și a adulților la nivel personal și profesional, în vederea atingerii obiectivelor personale și profesionale propuse de către aceștia.


ADER promovează valorile care țin de egalitatea de șansă a membrilor comunității, activitățile de combatere a excluziunii sociale și susține, în același timp, inițiativele inovative în învățământ și cercetare, încurajarea excelenței în educație, realizarea de programe destinate elevilor și studenților, consilierea studenților privind dezvoltarea carierei și sprijinirea integrării proaspeților absolvenți în mediul socio-economic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde