Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia:

"Trebuie să luăm aminte de actele lor de curaj și la fel să fim și noi în fața încercărilor"

678

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Local și ai Primăriei Saraiu, condusă de primarul Dorinela Irimia, au marcat așa cum se cuvine data de 24 Ianuarie. Gerul năprasnic de afară nu a împiedicat bucuria evenimentului prin care s-a marcat însemnătatea acestei zile. 


Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii s-au adunat pe platoul din fața Primăriei Saraiu, iar elevii școlii din comună, care au pregătit mai multe momente artistice, s-au îmbrăcat în costume tradiționale românești și au așteptat cu nerăbdare sosirea invitaților. Rând pe rând, au sosit și aceștia, fiind întâmpinați cu pâine și sare. La eveniment, au participat prefectul Ion Constantin, subprefectul Levent Mustafa Accoium, directori ai unor instituții descentralizate, primari ai altor comune, reprezentanți ai UNPR, partid al cărui membru este și primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, dar și prieteni ai "familiei Saraiu". Deși așteptat la eveniment, vicepremierul Gabriel Oprea nu a mai putut ajunge, însă acesta a trimis o coroană cu flori care a fost depusă la Monumentul Eroilor din localitate. 


Acțiunea a fost deschisă printr-o cuvân-tare susținută de șefa administrației din Saraiu. 


"În fiecare an, la 24 ianuarie ne amintim cu emoție și mândrie de mărețul act al Unirii Principatelor Române, prin care s-au pus temeliile statului român. Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, 5 ianuarie 1859 în Moldova și 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Trebuie să luăm aminte de actele lor de curaj și la fel să fim și noi în fața tuturor încercărilor. Avem datoria de a duce mai departe semnificația zilei de 24 Ianuarie, de a o sărbători așa cum se cuvine în memoria eroilor", a spus primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. 


Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de elevii din comună, care au rezistat eroic la gerul de-afară, la final fiind aplaudați de toți cei prezenți. Acțiunea a continuat cu un ceremonial religios închinat eroilor neamului, care au fost pomeniți de un sobor de preoți, și depunerea mai multor coroane de flori în memoria ostașilor căzuți pe frontul de luptă. Și pentru că nu există zi de 24 Ianuarie fără a se juca Hora Unirii, toți cei prezenți s-au strâns într-o horă mare românească pe platoul din fața Primăriei Saraiu. 


"Este al doilea an consecutiv când, la data de 24 ianuarie, vin de Unirea Principatelor Române în comuna Saraiu și le mulțumesc pentru invitație. Pentru mine este o onoare să particip la acest eveniment printre oameni care nu și-au uitat strămoșii", a declarat prefectul Ion Constantin. 


Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea pe site-ul www.cugetliber.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Elevii sărbătoresc "Mica Unire"
Pagina a fost generata in 0.8101 secunde