Primarul Gheorghe Hânsă, demis din funcție de prefect

363
Primarul Gheorghe Hânsă, demis din funcție de prefect - primarulgheorghehansa4-1459362220.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis, ieri, ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului primarului orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă. Documentul a fost comunicat edilului, Consiliului Local Cernavodă și secretarului Primăriei Cernavodă.


Decizia prefectului a venit ca urmare a faptului că, marți, edilul Gheorghe Hânsă a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Constanța la 3,8 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă continuată. De asemenea, Tiberius Marius Hânsă, fiul fostului edil, a fost condamnat la 3,2 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Alături de cei doi au mai fost condamnate și alte persoane însă, pedepsele acestora sunt cu suspendare.


În altă ordine de idei, condamnarea primarului de la Cernavodă a dat peste cap planurile liberalilor din Constanța. 


La jumătatea acestei luni, Organizația Județeană a PNL Constanța îl validase pe Hânsă pentru funcția de candidat la Primăria Cernavodă. Decizia fusese luată cu toate că, potrivit Codului de Integritate, Hânsă nu ar fi trebuit să mai candideze pentru un nou mandat. În contextul în care Hânsă a fost condamnat cu executare, liberalii s-au văzut nevoiți să schimbe candidatul pentru alegerile din iunie. Drept urmare, candidat din partea PNL pentru Primăria Cernavodă va fi Liviu Negoiță. În plus, datorită condamnării, Gheorghe Hânsă și-a pierdut și calitatea de membru al Partidului Național Liberal. 


În ceea ce privește conducerea administrației din Cernavodă, aceasta a fost preluată de viceprimarul Ștefan Pleșea, de la PSD. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3078 secunde