Administrația locală din Cernavodă acordă tichete sociale pentru seniorii orașului

231
Administrația locală din Cernavodă acordă tichete sociale pentru seniorii orașului - administratialocaladincernavoda-1456857303.jpg

Articole de la același autor

Primăvara a sosit mai bogată pentru vârstnicii cu venituri mici din Cernavodă. 


Cu ocazia Mărțișorului, Primăria și Consiliul Local Cernavodă au pregătit o surpriză neașteptată pentru seniori la sala Casei de Cultură, unde au fost invitați pentru a primi tradiționalele tichete valorice, pentru prima dată în acest an. Vârstnicii au fost întâmpinați cu urări din partea oficialilor administrației locale, iar doamnele au primit flori din partea reprezentanților Poliției Locale. Surprizele au continuat cu un program artistic oferit de interpreta Angela Mogâlă. 


Momentul mult așteptat al zilei a fost înmânarea tichetelor sociale, care, spre surprinderea seniorilor, sunt de două ori mai valoroase decât anul trecut. 


Dacă în anul 2015, vârstnicii beneficiau de sprijin material în valoare de 50 de lei, anul acesta vor primi de două ori mai mult. Acțiunea se datorează proiectului social "Respect și sprijin pentru seniorii orașului nostru" cu tichete sociale în valoare de 100 de lei, inițiat de către edilul Gheorghe Hânsă. Astfel, aleșii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut. Drept urmare, peste o mie de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari și persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei, vor primi anul acesta cinci tichete în plus. 


"Sprijinul material va fi acordat de șase ori pe an: în luna februarie (Lăsata de sec), în luna aprilie (Paști), în luna Iunie (Sfinții Petru și Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), 1 octombrie (Ziua internațională a persoanelor vârstnice), luna decembrie (Crăciun). Bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziționarea de alimente, medicamente și produse sanitare. Beneficiarii care nu și-au ridicat tichetele în cursul zilei de 1 martie se pot deplasa, în următoarea perioadă, la sediul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă", a spus edilul Gheorghe Hânsă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5901 secunde