Primăria Constanța primește cererile pentru acordarea tichetelor valorice persoanelor nevoiașe

617
1
Primăria Constanța primește cererile pentru acordarea tichetelor valorice persoanelor nevoiașe - primariaprimesteticheteclubpensi-1456770523.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care se încadrează să primească tichete valorice în locul pachetelor cu alimente distribuite de administrația publică locală, în cadrul programului "Respect" pot depune, începând de astăzi, documentele care atestă obținerea acestora. Înscrierea se face pe baza următoarelor documente: cerere tip, buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea "conform cu originalul" și actele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz. Cererea tip se găsește pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la Cluburile pentru pensionari, la Centrul de Informare pentru Cetățeni, precum și la agențiile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Cererea completată se depune în perioada 1 - 20 martie 2016, între orele 9.00 - 20.00, la Cluburile pentru pensionari.


Programul "Respect" constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2016. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. 


Pot beneficia de Programul " Respect" constănțenii care se încadrează într-una din următoarele categorii: au pensii, indemnizații sau venituri lunare cumulate care nu depășesc suma de 1.000 lei. Totodată, se mai încadrează și cei care nu au niciun venit și împlinesc în anul 2016 cel puțin vârsta de 60 de ani sau au grad de handicap grav sau accentuat. Tichete valorice vor primi și constănțenii care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001 sau au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția repre-zentantului legal. Distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reședința sau adre-sa de corespondență comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărții de identitate. Ele vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente, nu pot fi folosite pentru achiziționarea de țigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani. Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Primăriei Municipiului Constanța. 


Comentează știrea

Bunicul
1 martie 2016
tiket, please!

"conform cu originalul", adica copie legalizata la notar dupa buletin?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4883 secunde