Să-i plângem de milă lui Mircea Dobre! Povestea incredibilă a politicianului bogat care a sărăcit

3177
13
Să-i plângem de milă lui Mircea Dobre! Povestea incredibilă a politicianului bogat care a sărăcit - mirceadobre-1456419877.jpg

Articole de la același autor

Cu lacrimi de amărăciune și tristețe, vă vom prezenta în rândurile de mai jos povestea unui sărman politician de Constanța, ajuns între timp viceprimar. L-am nedreptățit. Recunosc. Am spus lucruri urâte despre el. L-am numit "bogat", "om de afaceri", l-am acuzat că vă hrănește copiii cu lapte și cornuri la școală, că le dădea mămăițelor orez și făină în pungile primăriei. Și toate astea, când de fapt el este un biet cetățean ce în viața lui nu a văzut un card de credit. Mircea Dobre, căci despre el este vorba, spune că am fost "malițios", "tendențios" și că l-am defăimat, terfelindu-i onoarea de bărbat integru, inocent și mai ales, sărac. Mai rămânea să ne spună că el nici nu a auzit de brutăriile Dobre & Fiii și că el își cumpără de la Dobrogea franzela pentru acasă.

Vă prezentăm mai jos "Dreptul la replică", așa cum a fost el transmis de Mircea Dobre. După care ne vom revedea cu unele completări. Să nu vă gândiți la ceva malițios că nu va fi cazul. Vă jur!

CITEȘTE ȘI: 

Viceprimar al Constanței sau lup paznic la oi? Cine este Mircea Dobre și cum a făcut avere din bani publici



Drept la replică

"În data de 22.02.2016 ați publicat în ziarul Cuget Liber articolul «Viceprimar al Constanței sau lup paznic la oi? Cine este Mircea Dobre și cum a făcut avere din bani publici», în care, în mod tendențios publicați multe neadevăruri de natură să aducă atingeri onoarei și demnității mele.

Astfel, pentru a induce în rândul opiniei publice ideea că am câștigat milioane de euro din bani publici, susțineți că am împânzit orașul Constanța cu brutării și patiserii. În realitate, avem 3 (trei) magazine proprii de vânzare în orașul Constanța și o unitate de producție.

Dacă dvs. cunoașteți alte, vă rog să faceți publice locațiile acestora.

Afirmați, de asemenea, în mod ten-dențios și eronat că am câștigat licitații organizate la nivelul Primăriei Constanța în mod incorect și că acestea au fost aprobate de colegii din Consiliul Local. Dacă dvs. aveți cunoștință de faptul că licitațiile au fost câștigate prin fraudă, vă solicit să vă adresați organelor în drept și să prezentați probe în acest sens.

În privința aprobării lor de Consiliul Local, era normal să vă documentați că aprobarea acestor contracte nu este de competența acestui organ și pentru lămurirea corectă a acestei probleme, vă fac cunoscut, domnule redactor, că în perioada 2013-2016 cele două firme la care faceți referire în articolul dvs. au câștigat la Primăria Constanța un singur contract de livrare în valoare de 58.800 lei și nu milioane de euro, așa cum afirmați dvs.

În privința contractului pentru livrare din programul «Laptele și cornul» acesta a fost câștigat în urma organizării unei licitații electronice, iar dacă dvs. aveți dubii asupra corectitudinii acesteia, vă fac același îndemn ca în situația de mai sus.

Menționăm că în anul 2009, când a fost această licitație, nu aveam nicio calitate (consilier local sau județean).

În privința așa-zisei incompatibilități pe care spuneți că am rezolvat-o prin «manevră pur birocratică», era corect ca dvs. să informați opinia publică că aceste spețe se soluționează numai de instanțele judecătorești. În acest sens, Curtea de Apel Constanța mi-a dat câștig de cauză în procesul pe care l-am avut cu ANI și a anulat raportul acesteia.

În articol faceți comentarii malițioase și la declarația mea de avere, menționând, printre altele, că dețin trei terenuri intravilane.

Pentru o informare corectă, vă redau mai jos suprafața acestor terenuri:

1. Teren 343 mp - curtea casei în care locuiesc

2. Teren 37 mp - cotă indiviză

3. Teren 19,26 mp - cotă indiviză

Întrucât articolul pe care dvs. l-ați publicat cuprinde multe neadevăruri și este defăimător și tendențios la adresa mea, vă solicit să publicați în ziarul Cuget Liber, în același format și pe aceeași pagină ca articolul publicat de dvs., în maxim 3 zile de la primire, Dreptul la replică de mai sus. Semnat: Mircea Dobre".

Cum a sărăcit Dobre?

Bine v-am regăsit, dacă ați avut răbdarea și v-a îndurat sufletul să parcurgeți toată pledoaria domnului viceprimar Dobre. Trist, foarte trist. Dar să vedem și cât de adevărat.

Încă de la început, trebuie făcută următoarea precizare: nu am afirmat în niciun fel că afacerile lui Mircea Dobre sau ale firmelor sale ar fi ilegale. Din contră, am precizat: "Nu spunem că ar fi fost sau este ilegal, căci altfel ar fi fost treaba autorităților în măsură să se ocupe de aceste afaceri. Ceea ce încercăm să scoatem în evidență este profilul viitorului viceprimar, un afacerist care a făcut, direct sau prin familia sa, milioane de euro din banii Primăriei Constanța sau ai Consiliului Județean Constanța".

Este drept că aceste articole pot avea efecte negative asupra societății Cuget Liber, însă pentru buna și corecta informare a cititorului ni le asumăm. Societatea Cuget Liber va participa la o licitație publică privind furnizarea tichetelor sociale pentru municipiul Constanța. Conștientizăm că supărarea dl-ui Dobre (este viceprimar și președintele Comisiei de Buget Finanțe din Consiliul Local - avizează întocmirea caietului de sarcini) ar putea influența într-un mod negativ parcursul legal al societății Cuget Liber în drumul spre câștigarea contractului, dar aceste lucruri despre omul nr. 2 din Primăria Constanța nu pot fi ascunse cititorilor.

Revenind la dl. Dobre, trebuie mai întâi să întoarcem puțin roata vremii, prin anii 2000, când distinsul pășea umil și timid în PDSR pe vremea aceea. A intrat în politică un prosper om de afaceri și vedem ce a ajuns în zilele noastre. Acum mulți ani, în Constanța erau nenumărate patiserii și brutării Dobre & Fiii. Astăzi ni se plânge că nu mai are decât trei.

Acum patru ani avea peste 260.000 de lei în conturi și acorda un împrumut către firma sa Dobre & Fiii Servicii de aproape 2 milioane de lei. Astăzi nu mai are niciun cont bancar și a mai rămas doar cu o datorie de vreo 700.000, la Dobre & Fiii SRL. Ce s-a întâmplat cu banii, pe ce i-a cheltuit nu știm, că nici din declarația de avere nu reiese nimic.

Nici măcar alea trei terenuri pe care "malițios" i le puneam în cârcă nu sunt cine știe ce. Ne-a precizat mai sus. Nici cușcă la câine nu îți poți face pe ele.

Cu toate acestea, nimeni nu poate spune, cel puțin deocamdată, că Mircea Dobrea ar fi făcut afaceri ilegale sau a câștigat licitații trucate. A intrat în politică având un singur scop: să își promoveze și să își protejeze afacerile. A știut să-și folosească statutul și legislația atâta cât să nu pășească în partea greșită, a penalului. Firmele Dobre & Fiii au câștigat licitații cu Consiliul Județean (peste 100 milioane lei), Consiliul Local, Mircea Dobre știind tot timpul să balanseze barca atâta cât să nu cadă din ea. Când a fost nevoie, și-a cedat acțiunile la firme, a renunțat la afaceri, rămânând în schimb în sfera de influență a funcțiilor publice. Și-a făcut băiatul parlamentar, l-a văzut plecat la București pentru a deschide noi oportunități. Din nou, nu spunem că ar fi ilegal. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Liviu Chilian
26 februarie 2016
Energia creatoare a unui popor

Am rezistat nouasprezece secole vicisitutidinilor. Cronicarul a scris ca asa ne'a fost soarta - sa fim in calea rautatilor. Am razbit! Pentru ca am avut energie creatoare. Au fost epoci istorice, precum fanariotismul, cand RAUL devenise absolut, dar energia creatoare ne'a ajutat sa scapam si de acel Satan. Intre 1948-1958, un alt Satan, Ssmito-Ideoidul bolsevic, apropae ca ne coplesise, facandu'ne Rusi. Incepand cu 1965, energia creatoare a oamenilor simpli din fosta Romanie a fost DESCATUSATA si impresionat omenirea cu o realizare ce a egalat fenomenul rusesc dupa 1922 - societatea a fost scoasa din feudalismul tarziu si incadrata pe drumul ireversibil al industrializarii si tehnologizarii. Pacat ca virgula constiinta sociala ramasese in urma relatiilor de productie, iar ATACUL permanent al kkpIUDAlismului cleptomaniac occidental i'a FOTRTAT pe guvernanti sa asupreasca poporul pentru a'l feri de...ceea ce avea sa vina. Si a venit. Ultimul Satan - kkpIUDAlistul Ssmito-Jewnglishtanezo-Jewropean ce i'a INNEBUNIT, literal, indeosebi pe "guvernantii" fostei Romanii. Priviti acum cum va folositi energia, voi, Rromarlanii! Sa'ti pierzi timpul tu, tanar cat de cat cultivat, chiar daca anti-patriot, cu un DEPRAVAT de duzina, cu un cleptomaniac-kkpIUDAlist atras de coprofagia imbietoare a politicastrului. Jurnalistul nu trebuia sa'si piarda timpul cu acest dinozaur-ignobil! Va veni timpul cand VA REGRETA ca si'a fortat fiul sa se ralieze satanismului politicastru rromarlan. El, fiul, va PLATI pentru crima de neiertat a tatalui. Nimic nu'i pentru vecie! Nici macar kkpIUDAlismul amerikknar!!

Cititor
26 februarie 2016
Respectul meu

Respect si felicitări pt articol

Hollywood
26 februarie 2016
Cosmine

În nebunia lui, nenea Chilian cam are dreptate. Nici nu merită să-l bagi în seamă pe Dobre, doar să ai grijă să nu calci în el.

rex
26 februarie 2016
selectiv!

Autorul articolului ar fi credibil daca si numai daca ar scrie si un articol despre clanul SMENARESTILOR, ati ghicit clanul basestilor: bataus de copii, hot de flota, smenaria tiganilor, trafic de arme, hot de case,etc!

max
26 februarie 2016
schimba placa!

Rex - caine de turma pesedista? Nu te mai jelui atata, sa-ti stapanesti sanatos noul viceprimar!

Răspuns la: selectiv!
Adăugat de : rex, 26 februarie 2016
Autorul articolului ar fi credibil daca si numai daca ar scrie si un articol despre clanul SMENARESTILOR, ati ghicit clanul basestilor: bataus de...
Liviu Chilian
26 februarie 2016
Starea Nebunistanezilor-Rromarlani e artificiala

Psiho-somaticul Nebunistanezilor din fosta Românie, sau înnebunirea antisociala - sociopatie, in limbaj tehnic-, este rezultatul asediului satanic al kkpIUDAlismului al cărui vârf de lance este Ssmito-sorosismul. Cartea "sfânta" a kkpIUDAlismului, din care se inspira Dobre si Fiii, are si um nume - Sorodilia. Primul precept din Sorodilie e...dezarmant îndeosebi pentru LABILII Nebunistanezi-Rromarlani: "Credincioșii kkpIUDAlisti sa fure, fure, fure, ca apoi sa 'golan-

Vox Dei
26 februarie 2016
Dobre

Bravo , nu ma asteptam sa scrieti atat de abil ce au facut acesti dobre . Tineti-o tot asa ca directia este buna si oamenii vor cumpara ziarul .

Liviu Chilian
26 februarie 2016
Rromarlanii își consuma energia bagandu'se unu pe altul in kamasa de forța

...sa filan-trompeze(de la trompa). Ha! Credinciosii sorosisti când si'au scris Sorodilia, nu au știut ca in rromarlaneste, trompa se folosește numai la...furat/aspirat, nu si la ,filantropat'. Morala!? Alde Dobre si Fiii, fundamentaliști kkpIUDAlisti, imputesc pământul așa cum le dictează Sorodilia - fura ca apoi sa filantropeze un pui congelat si un kil de ulei rânced din banu' public. Văd ca un diliu kustendiliman a înțeles mini pamfletu' meu. Numai ca el e un juvete. K.osminel i'a scris lui Cosmin. Adică, Cosmin si'a scris singur. Deh, bantustanul lui Caragiale

Liviu Chilian
26 februarie 2016
Luceafarul Nostru Etern

Cine ne'au adus Jidanii, Nu mai vaza zi cu anii. Cine ne'au adus pe Greci, N'ar mai putrezi in veci. Cine ne'au adus Muscalii, Prapadi'l'ar focul jalei. Cine ne'au adus Bulgarii, Zika'i'ar Fiii țânțarii. --- Ha! De la capu' mare la capu' Zikat - Dobre si Fiul. Ma'ntreb ce e'n "mintea" acestor alogeni strecheati. Chiar nu au nicio mila de Romani!? Nicio teama?

Hollywood
26 februarie 2016
Naaaaaaaaaaaa

Eu sunt eu. Hollywood. Nu și-a scris Cosmin lui însuși. Și te respect chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, fie cu ideile tale fie cu abordarea subiectelor. Dar te respect fiindcă ai dreptul tău la libera exprimare iar acest drept nu ți-l poate lua nimeni. OK?

Răspuns la: Rromarlanii își consuma energia bagandu'se unu pe altul in kamasa de forța
Adăugat de : Liviu Chilian, 26 februarie 2016
...sa filan-trompeze(de la trompa). Ha! Credinciosii sorosisti când si'au scris Sorodilia, nu au știut ca in rromarlaneste, trompa se folosește...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7709 secunde