Primăria Constanța a stabilit taxa pentru creșe. Cât trebuie să plătească părinții

1022
Primăria Constanța a stabilit taxa pentru creșe. Cât trebuie să plătească părinții - alesiilocaliaustabilittaxapentru-1456504155.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța au votat, la ultima ședință, proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților pentru copiii care frec-ventează creșele Serviciului public de administrare creșe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2016.

Drept urmare, aleșii locali au aprobat cuantumul costului mediu lunar de între-ținere pentru copiii care frecventează în anul 2016 creșele din cadrul Serviciului public administrare creșe din subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța, la 488 lei pe lună de copil.

De asemenea, s-a stabilit cuantumul alocației zilnice de hrană pentru copiii înscriși la creșele din Constanța, aceasta fiind de 12 lei/zi/copil. În ceea ce privește numărul locurilor disponibile pentru copiii înscriși la creșele din Constanța, acesta a fost stabilit, la fel ca și anul trecut, la 375 de locuri.

Așadar, vestea bună este că, deși a crescut cuantumul costului mediu lunar, părinții care nu-și permit o bonă și vor să-și ducă copiii la creșe vor plăti la fel ca anul trecut, respectiv 12 lei pe zi pentru fiecare copil. În plus, reprezentanții administrației publice locale au stabilit și anumite criterii pentru ca părinții să nu simtă ca o povară această plată. Practic, și aici există anumite "trepte" stabilite în funcție de veniturile părinților și numărul copiilor.

"Valoarea contribuției lunare de întreținere se stabilește în cote procentuale și nu va depăși 20% din costul mediu lunar de întreținere. Procentul se calculează în funcție de numărul copiilor care frecventează creșele și veniturile realizate de părinți. Cotele lunare propuse de noi au fost de 97,60 lei, 48,80 lei și 24,40 lei", a explicat directorul general al Serviciului Public de Administrare Creșe, Cezara Popescu.

În consecință, consilierii locali au stabilit alocația zilnică de hrană la 12 lei pe zi, de copil, însă contribuția părinților este considerabil mai mică, în funcție de veniturile lor.

Astfel, părinții care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat de peste 1.050 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 4,67 lei/zi. Părinții care au doi sau mai mulți copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat peste 1.050 lei, vor plăti numai 2,33 lei pe zi, de copil. Mai departe, părinții cu un singur copil și cu venituri între 338 și 1.049 lei, vor plăti tot 2,33 lei pe zi, de copil, iar cei care au doi sau mai mulți copii și venituri între 338 și 1.049 lei, vor plăti 1,17 lei pe zi, de copil.

"Diferența dintre cheltuielile totale și valoarea contribuției lunare de întreținere va fi suportată din bugetul local pentru copiii din creșe ai căror părinți sau susținători legali au domiciliul în orașul Constanța", a spus viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, sumele încasate din contribuțiile părinților sunt considerate și înregistrate la capitolul venituri în bugetul local municipal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.574 secunde