Primarul Iulian Soceanu: „În Techirghiol sunt aproximativ 33 mp de spațiu verde/locuitor”

2152

Articole de la același autor

Zilele trecute, în parcul falezei Lacului Techirghiol, în zona Băi Reci, s-a desfăşurat o acţiune de plantare de arbori, eveniment susţinut de Asociaţia Pădurea Copiilor, OMV şi tinerii TNL.

Cei aproximativ 50 de voluntari au plantat stejar roşu mic, stejar roşu mare, pini, ulmi, frasini, sambovina, corcoduş roşu, scumpie, cătină, liliac şi sălcioară. În total, au fost plantaţi peste 80 de arbori care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraşul Techirghiol.

Potrivit primarului oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, care a participat la eveniment, acţiunea face parte din cea mai mare campanie de împăduriri „România Plantează pentru Mâine” susţinută de OMV Petrom în parteneriat cu 6 ONG-uri de mediu, fiind o a doua etapă în oraşul Techirghiol după cea din luna decembrie 2023.

„Acest demers vine să completeze celelalte acţiuni în care s-au plantat peste 500 de arbori la nivelul întregului oraş în cadrul proiectelor finanţate cu fonduri europene, plantarea de arbori fiind o condiţie în acordarea finanţării. Oraşul nostru este printre puţinele din ţară în care media de spaţiu verde/locuitor este peste media europeană. Conform ultimelor informaţii statistice, în Techirghiol sunt aproximativ 33 mp de spaţiu verde/locuitor. Vom continua astfel de acţiuni atât alături de reprezentanţii Asociaţiei Pădurea Copiilor cât şi de alte ONG-uri care ne-au solicitat în acest sens”, a spus primarul Iulian Soceanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4688 secunde