Primarul Mariana Gâju: "La Cumpăna, educația copiilor a fost mereu importantă"

739

Articole de la același autor

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost și este mereu preocupată de educația copiilor din localitatea pe care o conduce. Mărturie stau investițiile realizate de-a lungul mandatelor sale, dar și cele care se află în curs de desfășurare.

La acest moment, se află în derulare două proiecte ce vizează învățământul preșcolar. Este vorba despre o creșă pentru 100 de copii, a cărei valoare este de 1.500.000 de euro, și o grădiniță cu program prelungit, pentru 150 de copii, a cărui valoare se ridică la un milion de euro.

"Educația copiilor noștri este cea mai importantă! Lucrările de execuție la grădinița cu program prelungit «Paradisul copiilor» din zona Parcul Verde au intrat în linie dreaptă. În curtea interioară, au fost amenajate trotuarele. Apoi a fost finisat gardul, se montează tartan pe suprafețele destinate locurilor de joacă, iar la interior se fac ultimele finisaje. Suprafața construită este de 521,46 mp, regimul de înălțime P+1E, suprafața desfășurată este de 1030,90 mp. Capacitatea grădiniței cu program prelungit este de șase săli de clasă pentru 150 de copii", a spus primarul Mariana Gâju.

În plus, a explicat șefa administrației publice din localitatea Cumpăna, situația generată de pandemie a schimbat cumva strategia din domeniul Educației, însă lucrurile nu sunt lăsate la voia întâmplării.

"Educația este o prioritate, motiv pentru care am luat parte astăzi, alături de reprezentanți din domeniul educației și nu numai din localitatea noastră și localitatea Budești - Chișinău, localitate cu care suntem înfrățiți, la webinarul cu tema «Educația 2020-2021». Evenimentul a avut ca obiectiv schimbul de experiență dintre factorii de decizie din domeniul administrației publice locale, educațional, sănătate, privind desfășurarea activităților în condițiile de urgență în sănătate publică, generată de Covid-19. Discuția a pus accent pe modul în care autoritățile publice fac față provocărilor, care sunt viziunile privind desfășurarea în continuare a tuturor activităților în eventualitatea unui nou val de pandemie", a declarat primarul Mariana Gâju.

XXX

În altă ordine de idei, pe lângă cele două proiecte ce vizează creșa și grădinița, se mai află în derulare alte două proiecte mărețe. Este vorba de proiectul de aducțiune de apă și canalizare, a cărui valoare este de 1.300.000 de euro, și, nu în ultimul rând, proiectele care se referă la pietruire și asfaltare drumuri, 10,7 km, în valoare de 2.500.000 de euro, proiecte pietruire și asfaltare drumuri de 8 km, în valoare de un milion de euro, toate acestea fiind susținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5233 secunde