Primarul Vergil Chițac i-a "sancționat" public pe consilierii de la USR și PNL. Ce reacţie au avut aceştia

3036
2

Articole de la același autor

Aproximativ 500 de liberali au participat, duminică, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Comitetul de Coordonare Local al Organizației Municipale PNL Constanța.

Printre invitați s-au numărat și colegi de la centrul partidului, respectiv, senatorul Alina Gorghiu și fostul președinte al PNL, Florin Cîțu.
.
 

Prezent la eveniment, edilul Constanței, Vergil Chițac, nu a ascuns faptul că este nemulțumit de colaborarea cu consilierii de la USR Constanța, care amenință că vor ieși de la guvernarea locală, acțiune despre care primarul a spus că este previzibilă.
„Am trăit în această perioadă cu tensiuni deschise sau mascate cu cei din USR cu care, chipurile, avem o alianță electorală și o majoritate în Consiliul Local. USR, inclusiv în ultimele zile, în spațiul public vehiculează noi și vechi amenințări privind ieșirea de la guvernarea locală. Atacurile acestora au însoțit actul de administrație aproape permanent pe durata mandatului actual, sabotând cele mai ambițioase inițiative ale agendei liberale. Cei de la USR par a nu fi înțeles că asumarea responsabilității de guvernare nu te mai califică pentru rolul de opozant. Orașul Constanța are nevoie de soluții și nu de postări pe Facebook și nu de propagandă și opoziție a unora care sunt participanți la guvernarea locală. Este previzibilă din punctul meu de vedere ieșirea USR din guvernarea locală”, a spus primarul liberal Vergil Chițac, de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
Mai mult, edilul Vergil Chițac nu i-a iertat nici pe aleșii de la PNL, cei care săptămâna trecută, s-au abținut de la votarea proiectului inițiat de el cu referire la taluzul Constanței.




„Despre colaborarea cu consilierii liberali pot spune că este mult loc pentru mai bine. Aș avea multe de spus dar am mult mai multe de tăcut! Este clar că în mod obligatoriu, dacă vrem să avem succes împreună, această colaborare trebuie îmbunătățită pentru că procesul de discreditare al primarului pe care îl practică unii consilieri liberali, eventual sâmbăta la micul dejun cu rugăciuni sau în interiorul partidului sau pe la colțuri prin oraș, nu mai poate continua. Dacă ei cred că îmi fac mie un rău, nu îmi pasă pentru că eu știu ce am de făcut în oraș. Cel mai mare rău îl fac partidului din care provin, PNL“, a precizat Vergil Chițac.



„USR Constanţa nu-i datorează nimic!”



Dacă reacția consilierilor liberali era de așteptat să nu apară, aleșii locali de la USR Constanța au transmis un punct de vedere prin vocea președintelui USR Constanța Dumitru Caragheorghe. „În accepţiunea domnului Vergil Chiţac, o alianţă electorală presupune ca toată lumea să se facă preş şi să răspundă „drepţi!“ la apelul dumnealui. Domnul primar încă nu s-a prins că nu se află într-o unitate militară, ci într-o administraţie locală ce trebuie făcută, în primul rând, având ca scop principal interesele constănţenilor. Una e să faci opoziţie politică şi alta e să te opui unor proiecte ce în mod evident sunt împotriva voinţei şi intereselor constănţenilor. Ceea ce nu înţelege domnul Chiţac este că USR nu îşi trădează electoratul şi, cu atât mai mult, nu bate palma în culise cu PSD. Vergil Chiţac vorbeşte despre asumarea responsabilităţii de guvernare, însă până şi consilierii din propriul său partid s-au opus proiectelor sale aberante pe care, culmea, le numeşte „ambiţioase“. Domnul primar ar face bine să înţeleagă că USR Constanţa nu îi datorează nimic pentru faptul că a ajuns în guvernarea locală, însă dumnealui a dovedit de mai multe ori că respectarea votului cetăţenilor sau a unor principii democratice îi sunt noţiuni abstracte. Asumarea responsabilităţii de guvernare este fix ceea ce USR Constanţa a făcut şi face în continuare, însă domnul Chiţac o invocă cu nonşalanţă în timp ce el nu este în stare nici măcar să îşi asume şedinţele de consiliu local cu prezenţă fizică, ca să nu mai vorbim despre dialogul cu cetăţenii şi transparenţa decizională”, a declarat preşedintele USR Constanţa şi liderul consilierilor locali municipali Constanţa ai USR, Dumitru Caragheorghe.















Comentează știrea

Decebal
5 iunie 2022
Gramatica

Va rog sa radiati postarile analfabetilor. Aceasta trebuie sa fie o regula pentru a taia "elanul"acestora.

Papu
6 iunie 2022
Analfabeți

Decebale, în cazul ăsta nu vom mai avea ocazia să citim mesajele politicienilor ?. Păcat !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6877 secunde