Primarul Vergil Chițac: "Sunt multe lucrări în Constanța, dar sunt și foarte multe de reparat!"

1103

Articole de la același autor

În municipiul Constanța, pe lângă lucrările de reabilitare de pe arterele rutiere, sunt executate și o serie de alte lucrări, la infrastructura pietonală. „Sunt multe lucrări în Constanța, dar sunt și foarte multe lucruri de reparat”, a afirmat, recent, în spațiul online, primarul Vergil Chițac. Iar lista prezentată de acesta cu lucrările realizate în oraș este lungă, cuprinde printre altele refacerea gangului Gulliver, lucrări pe str. Mircea și cartierul Poarta 6, unde sunt reparate zidurile, jardinierele, scările și platformele din fața blocurilor ce străjuiesc bulevardele și străzile. „În ordinea priorității, acoperim tot orașul”, a mai subliniat primarul.

„Cartierul Km 5: Recondiționăm trotuarele pe străzile Mugurului și Theodor Speranția. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal;
Cartierul Faleză Nord: Reconfigurăm zona pietonală pe străzile Ciprian Porumbescu și Sublocotenent Gheorghe Economu. Montăm borduri noi și consolidăm suprafețele trotuarelor prin așternerea unui strat de piatră. De asemenea, vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi.


Cartierul Coiciu: Intervenim asupra suprafețelor pietonale de pe strada Fulgerului. Terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate.
Cartierul Palazu Mare: Pe străzile Rovine și Recoltei, dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani, sunt scoase și se stabilizează terenul cu piatră. La final se va așterne un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal.
Bulevardul Mamaia: Lucrăm la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Reconfigurăm acest tronson prin refacerea scuarului median, înlocuim bordurile, se construiesc pistele pentru biciclete, montăm pavele noi și amenajăm casete pentru spații verzi.
În paralel, reabilităm aleile de acces în scările blocurilor pe strada Topolog, strada Basarabi și bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Urmează să intervenim și în celelalte cartiere și să aducem zonele pietonale la un nivel decent în tot orașul”, mai arată primarul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4028 secunde