Proiect pentru comunităţile etnice din Dobrogea, demarat de consilierul local Ateş Casimceali

1820
Proiect pentru comunităţile etnice din Dobrogea, demarat de consilierul local Ateş Casimceali - ates-proiect-1691778364.jpg

Articole de la același autor

Consilierul local din municipiul Constanţa Ateş Casimceali a demarat o serie de întâlniri, alături de primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, cu liderii comunităţilor etnice din Dobrogea.

Aceste întâlniri au ca scop înfiinţarea unui ansamblu de monumente în Parcul Tăbăcărie care să conţină statui ale mai multor personalităţi marcante pentru istoria comunităţilor etnice din Dobrogea.

„Am inițiat alături de primarul Vergil Chițac o serie de întâlniri cu liderii comunităților etnice din Dobrogea. Președinții organizațiilor naționale, dar mai ales cei ai filialelor din Constanța vor putea iniția noi forme de dialog și de colaborare cu administrația locală astfel încât împreună să putem susține mozaicul și spiritul multicultural. Prima întâlnire pe care am avut-o a fost cu dr. Liviu Merdinian, președinte al Uniunii Armenilor din Constanța, în data de 14 martie. Următoarea a fost pe 3 aprilie cu delegația armână condusă de domnul președinte Sterică Fudulea.

În urma discuțiilor, Primăria Constanța a emis, zilele trecute, certificate de urbanism pentru amplasarea, în municipiu, a unor monumente dedicate acestor comunități. În acest sens propun constituirea unui ansamblu de statui ale unor personalități remarcabile în Parcul Tăbăcărie, Rotonda etniilor dobrogene”, a transmis Ateş Casimceali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7973 secunde