Soarta chiriaşilor din "Henri Coandă", decisă de aleșii locali! Vor mai beneficia de gratuitate?

7102
1

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru luni, 31 iulie, ora 13:00. Pe ordinea de zi se află 31 de proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia. De asemenea, mai există şi o ordine de zi suplimentară, pe care apar 4 proiecte de hotărâre.

În afara primului proiect de pe ordinea de zi suplimentară care are legătură cu rectificarea bugetului oraşului pe anul 2023, celelalte 3 fac referire la societatea Termocentrale S.A şi CET Palas.

În cadrul DGAS există foarte mulţi asistenţi care se ocupă de persoanele care prezintă handicap grav. Cu această ocazie, s-a luat decizia ca pe ordinea de zi să se afle proiectul de hotărâre privind activitatea asistenţilor personali ai persoanelor încadrate în gradul de handicap grav, în perioada ianuarie- iunie 2023.

Evident că nici de pe această ordine de zi nu putea lipsi un proiect care face referire la bugetul local, aşadar consilierii locali vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetului local pe trimestrul II din anul 2023.

Ca de fiecare dată, există foarte multe proiecte despre societatea Termoficare Constanţa SRL. Vă prezentăm două dintre acestea care se află pe ordinea de zi a şedinţei de luni şi anume proiectul de hotărâre privind modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanţa nr. 116750/10.06.2021 aprobat prin HCL nr. 49/2021, cu modificările şi completările ulterioare şi proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării către societatea Termoficare Constanţa S.R.L a compensării pierderilor induse de prestarea serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie neacoperite în tarif, aferent perioadei 01.01.2022- 31.12.2022.

Bursele școlare, în atenția consilierilor locali

Problema burselor elevilor a fost pusă întotdeauna în discuție de către aleşii locali, iar nici de această dată nu se face excepţie. Astfel, aceştia vor vota şi proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr. 477/2022 pentru aprobarea numărului şi cuantumului burselor aferente anului şcolar 2022-2023 pentru elevii din învăţământul preuniversitar, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelului chiriei pentru unităţile locative modulare din Campusul social „Henri Coandă” este şi el pe ordinea de zi. Astfel, se propune ca pentru un apartament cu o cameră să se plătească 30 de lei pe lună, 50 de lei pe lună pentru un apartament cu 2 camere şi 70 de lei pe lună pentru un apartament cu 3 camere. De menţionat este şi faptul că actualii chiraşi nu plătesc nici un leu în acest moment.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona locuitorii din acel cartier, care până în prezent nu au avut grija zilei de mâine în ceea ce priveşte plata unor facturi.

Un alt subiect important care va fi atins în şedinţa de luni este soarta sălii de atletism de pe strada Badea Cârţan, care în acest moment se află sub egida Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. Astfel s-a ivit ocazia ca aceasta să poată fi preluată de Clubul Sportiv Municipal Constanţa. Aşadar consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre privind constituirea unui drept de administrare în favoarea Clubului Sportiv Municipal Constanţa asupra imobilului compus din teren în suprafață de 1107,00 mp (din acte ) şi 1213,00 mp (din măsurători) identificat cu nr. cadastral 258762 și construcție - Sală de atletism cu suprafața construită la sol de 1213,00 mp, identificată cu nr. cadastral 258762- C1, situat în muncipiul Constanța, Str. Badea Cârțan, proprietate publică a municipiului Constanța. Aceste proiecte sunt printre cele mai arzătoare de pe ordinea de zi a şedinţei de luni. Aşa cum ne-am obişuit de foarte multă vreme, şedinţa de luni se va desfăşura în format electronic.



Comentează știrea

Dan
5 august 2023
In pregătirea alegerilor…

Sa credem ca doamnele și domnii consilieri vor renunța la o masa de manevra atât de utila pentru alegerile care vin? Sa nu fim naivi, ca doar interesul orașului este pe locul doi, trei, etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8249 secunde