Administrația locală din Constanța nu poate interveni pentru igienizarea lacurilor Tăbăcărie și Siutghiol

1825
Administrația locală din Constanța nu poate interveni pentru igienizarea lacurilor Tăbăcărie și Siutghiol - primarie-lacuri-1690304948.jpeg

Articole de la același autor

În contextul ultimelor afirmații apărute în spațiul public conform cărora întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului care face legătura între cele două ochiuri de apă cade în sarcina Primăriei Constanța, reprezentanții instituției vin cu mai multe precizări.

În primul rând, după cum specifică aceștia într-un comunicat de presă, cele două lacuri și canalul se află în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. Din acest motiv, administrația locală nu poate interveni nici pentru igienizarea luciului de apă, nici pentru decolmatarea acestora. De asemenea, în anul 2021, Primăria Constanța a făcut demersuri pentru preluarea Lacului Tăbăcărie, dar care, însă, nu s-au concretizat.

„Administrația locală a organizat acțiuni de ecologizare, cu voluntari. Amintim că, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în iunie 2020, lacurile naturale, printre care și Siutghiol și Tăbăcărie, au trecut din administrarea ABADL în administrarea ANPA. Dar, abia în luna iulie a anului trecut, aceste suprafețe de apă au fost scoase din inventarul Ministerului Mediului și trecute în cel al Ministerului Agriculturii. Cu toate acestea, Primăria Constanța caută soluții pentru igienizarea și decolmatarea canalului de legătură Siutghiol – Tăbăcărie.

Precizăm că în parcul Tăbăcărie, pe fondul formei de proprietate, administrația locală execută lucrări de întreținere spații verzi doar pe terenul municipalității, în limita competențelor teritoriale și conferite de lege.

De asemenea, parcul va intra în acest an într-un proces de reabilitare care include alei, dotări și spații verzi, inclusiv reabilitarea malurilor lacului.

Acest proiect este în etapa de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). După aprobare, urmează proiectarea lucrărilor și ulterior se achiziționează execuția efectivă. Prin reamenajare urmărim creșterea și îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban”, transmit reprezentanții administrației locale Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3894 secunde