Urmează un weekend plin de spectacole inedite, în cadrul Festivalului SEASTREET

206
Urmează un weekend plin de spectacole inedite, în cadrul Festivalului SEASTREET - seastreet-print-1689785693.jpg

Articole de la același autor

Ultimul sfârșit de săptămână din luna iulie va aduce un eveniment spectaculos la Constanța. Este vorba despre festivalul internațional de teatru de stradă SEASTREET. Evenimentul se va desfășura timp de trei zile, între 28 și 30 iulie.

Festivalul SEASTREET este realizat cu finanțare în principal din partea Primăriei Municipiului Constanța, dar și a Consiliului Județean Constanța, prin Teatrul de Stat Constanța, producătorul executiv al evenimentului. Constănțenii vor putea urmări, în zilele care urmează, șapte companii internaționale de teatru de stradă, din Franța, Columbia, Spania, Italia, România, prezentând spectacole de percuție, acrobație, marionete supradimensionate, dans, instalații interactive, parade, cântăreți ambulanți și altele, în trei locații din Constanța. Reprezentațiile principale vor avea loc în Piața Ovidiu, iar paradele se vor desfășura pe bulevardul Tomis – traseul dintre kilometrul zero al Constanței și statuia Lupa Capitolina – și pe faleza Cazinoului din Constanța. Accesul la spectacole este liber, fără nicio restricție de vârstă.

Două dintre spectacolele principale, din Piața Ovidiu, sunt create de Remue Menage, una dintre cele mai faimoase trupe de teatru stradal din Franța. De asemenea, compania Planète Vapeur din Franța aduce în Piața Ovidiu, în cea de-a doua zi de festival, un adevărat „Microcosmos”. Trupa Mademoiselle Paillette vine tot din Franța și ne invită într-o lume albă, „White World”. Totodată, compania El Carromato aduce din Spania marionete gigant, „Big Dancers”, iar compania Grande Cantagiro Barrattoli din Italia, care este mereu pe drumuri, în spiritul vechii tradiții a muzicienilor și a păpușarilor itineranți, vine cu „Orchestra de stradă a păpușilor”. Nu în ultimul rând, „Be hop!”, cel de-al treilea show al francezilor de la Remue-Ménage, debordează de energie, propunându-și să exprime toate visele și fanteziile celor care au vrut să depășească limitele imaginabilului prin intermediul tehnologiei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4836 secunde