Consiliul Judeţean Constanţa organizează o nouă campanie de donare de sânge

41529
Consiliul Judeţean Constanţa organizează o nouă campanie de donare de sânge - cjc-donare-1689341803.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța susține activitatea permanentă de informare și conștientizare a importanței donării voluntare de sânge, în scopul de a spori rezervele gestionate de centrele de transfuzii la nivel național. Zilnic, un număr mare de pacienţi aşteaptă să primească tratamentul salvator de viaţă – transfuzia de sânge.

„Aceşti bolnavi depind de noi, cei sănătoşi, pentru a primi la timp acest tratament care nu poate fi cumpărat, fabricat, ci doar donat”, transmit reprezentanţii CJC.

În acest sens, Consiliul Judeţean Constanţa şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează o nouă acţiune de donare de sânge. În data de 21 iulie 2023, o echipă mobilă va fi prezentă, între orele 08:00 – 14:00, în incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, din Piaţa Ovidiu Nr. 12.

Sunt aşteptaţi atât locuitorii oraşului Constanţa, precum şi cei din localităţile învecinate care pot şi doresc să ajute pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. Orice persoană sănătoasă care a împlinit vârsta de 18 ani poate dona sânge. Dacă persoana a donat periodic, vârsta acceptată este de până la 65 de ani. În schimb, persoanele care nu au donat niciodată, pot deveni donatori de sânge, până în jurul vârstei de 55-60 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9845 secunde