Preşedintele CJC, Mihai Lupu, verificări la lucrările de restaurare la „Mormântul pictat Hypogeu”

167
Preşedintele CJC, Mihai Lupu, verificări la lucrările de restaurare la „Mormântul pictat Hypogeu” - cjc-hypogeu-1683806529.jpg

Articole de la același autor

Continuă lucrările la monumentul istoric „Mormântul pictat Hypogeu” din Constanţa. Este un proiect important demarat de Consiliul Judeţean Constanţa, iar preşedintele CJC, Mihai Lupu, a fost la faţa locului să supravegheze munca angajaţilor firmei care se ocupă de reabilitare.

„Încep să se vadă rezultatele eforturilor noastre de a salva și pune în valoare un deosebit monument istoric: Mormântul pictat Hypogeu. Construcția sarcofagului care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune în valoare acest obiectiv începe să fie din ce în ce mai vizibilă. Fiind amplasat într-o zonă de necropole din perioada antică, acest obiectiv necesită o atenţie specială şi o cercetare amănunţită, astfel încât investiția să poată continua fără a afecta eventualele noi descoperiri. Respectăm întru totul condiţiile impuse şi absolut tot ceea ce înseamnă norme arheologice, pentru a păstra autenticitatea acestui mormânt şi a-l reda patrimoniului cultural istoric al judeţului Constanţa. Ne aflăm pe un trend pozitiv în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor, pe care le vom duce la bun sfârsit într-un termen apropiat de cel agreat. Mai sunt câteva lucrări esenţiale de consolidare a mormântului, urmând a se intra în faza în care îi vom da propriu-zis valoare acestui obiectiv excepţional”, a declarat preşedintele CJC, Mihai Lupu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde