Două instituţii de cultură din Constanţa vor beneficia de îmbunătăţiri cu bani de la CJC

211
Două instituţii de cultură din Constanţa vor beneficia de îmbunătăţiri cu bani de la CJC - cjcsedinta-1677600475.jpg
Consilierii judeţeni s-au reunit marţi, 28 februarie 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 19 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței.

Proiectele privind aprobarea preluării bunului imobil teren și construcții - Muzeul de Artă Populară Constanța, din domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanța în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța și cel privind preluarea managementului instituției Muzeul de Artă Populară Constanța din subordinea Consiliului Local Municipal Constanța în subordinea Consiliului Județean Constanța, au fost votate și aprobate în ședința de astăzi cu un număr de 34 de voturi pentru.

Muzeul de Artă Populară Constanța este o instituție de cultură având ca și principală activitate studiul stiințific al etnografiei Dobrogei, făcând referire la zona rurală, la cultura și civilizația țărănească. În acest sens, se impune completarea celor șapte instituții publice de cultură aflate în subordinea CJC prin preluarea imobilului Muzeului de Artă Populară, drept pentru care imobilul va fi declarat de uz și interes public județean. Organigrama împreună cu Statul de Funcții ale Muzeului de Artă Populară Constanța, sunt create potrivit specificului activității printr-o compartimentare coerentă, astfel încât să se asigure o creștere a eficienței activităților în vederea realizării obiectivelor, programelor și proiectelor, pe care urmează să le deruleze. Organigrama și Statul de Funcții are un număr de 24 de posturi, din care trei stabilite pentru funcții de conducere și 21 posturi funcții de execuție.

Bugetul Consiliului Județean Constanța, a suferit o modificare a structurii datorită trecerii în subordinea instituției a Muzeului de Artă Populară Constanța. În acest sens, prin adoptarea bugetului acestei instituții, s-a majorat și bugetul CJC cu această alocare, care se ridică la valoarea de 2.078.000 lei.

Un alt proiect votat favorabil a fost cel cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Valoarea totală a investiției este de 23.263.288,73 inclusiv TVA.

Ședința de marţi a fost ținută în regim de videoconferință și au fost prezenți 37 de consilieri județeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde