Petre Enciu, de la CJC, despre culoarul de cicloturism EuroVelo6: "Am avut emoţii!"

1254
Petre Enciu, de la CJC, despre culoarul de cicloturism EuroVelo6:

Articole recomandate

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a anunțat, ieri, că este extrem de fericit deoarece unul dintre cele mai ambițioase proiecte de turism ale județului va primi finanțare prin PNRR/Componenta 11/Trasee Mixte.

„Culoarul de cicloturism EuroVelo6 constănțean va fi prins la finanțare în asocierea dintre județul Constanta și Consiliile Județene Călărași (lider de asociere), Ilfov, Giurgiu, plus alte 23 de primării din județul nostru.

Pot spune că am avut emoții, pentru că a trebuit să concepem o variantă de legătură NonEuroVelo6 între sectorul de la Dunăre și cel de la Marea Neagră prin Cheile Dobrogei în locul variantei prin Delta Dunării, lucru care ne-a depunctat. Ministerul Dezvoltării a înțeles importanța existenței județului pe harta cicloturismului european și a reușit supracontractarea prinzând în program și traseele noastre (aproximativ 700 km - 57 milioane de euro) în integralitate, iar pe cele din asocierea județului Bihor doar parțial (aproximativ 200 km). Nu va fi simplu deloc, avem mult de muncă, în special cu proprietățile, însă acest efort ni se va întoarce înzecit întrucât turismul şi economia locală vor putea profita din plin de pe urma faptului că județul nostru va purta labelul EuroVelo6.

Programul va finanța în total 3.500 km de trasee cicloturistice naționale și europene cu un buget total de peste 280 milioane de euro. Din acestea, 500 km de traseu vor fi în județul Constanța”, a transmis vicepreşedintele CJC, Petre Enciu.

Reamintim că acest proiect a fost depus la finanţare prin intermediul Programului de Redresare şi Rezilienţă în luna decembrie a anului trecut.

La acel moment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a explicat de ce acest proiect este foarte important pentru judeţul în care trăim.

„Este important ca județul nostru să fie parte în acest culoar, foarte popular în rândul iubitorilor turismului de aventură pe bicicletă. Beneficiile pentru localitățile din județ sunt multiple, de ordin social, economic și cultural. Împreună cu echipa pe care o coordonez, am făcut săptămâna aceasta triplu salt pentru a pune la punct toate detaliile legate de hotărârile de Consilii Locale și pentru a purta corespondența și a convinge primarii din județ să adere la o astfel de idee. Mulțumesc echipei, colegilor mei din conducerea CJC și tuturor primarilor care au înțeles că e important ca localitățile pe care le administrează să fie conectate cu vestul Europei printr-o rută turistică, oricare ar fi natura ei”, declara Petre Enciu.

În altă ordine de idei, Petre Enciu adoră poveştile de viaţă şi oamenii care caută aventura. Aşadar, vicepreşedintele CJC a dezvăluit povestea unor oameni din Franţa care fac din mersul cu bicicleta un stil de viaţă. Acesta ţine legătura cu ei foarte des şi este bucuros să audă că programul EuroVelo6 îi poate ajuta să îşi urmeze visul pe care într-o mare parte şi l-au îndeplinit. Cei doi adoră să meargă cu bicicleta pe drumurile din România şi au ajuns destul de des în Dobrogea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6725 secunde