CJC a pus ochii pe capela mortuară a Cimitirului Central. „Facem centru de prosectură”

1387
CJC a pus ochii pe capela mortuară a Cimitirului Central. „Facem centru de prosectură” - fondcjccimitir-1675092187.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru data de 31 ianuarie, cu începere de la ora 13:00.

Pe ordinea de zi a acestei şedinţe se află şi un proiect extrem de interesant. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării bunului imobil situat în Municipiul Constanța, Județul Constanța, str. Bărăganu, nr.2-4 Cimitirul Ortodox Central, din domeniul public al Municipiului Constanța în domeniul public al Județului Constanța.

Practic, Consiliul Județean Constanța vrea să intre în posesia terenului pe care se află morga şi capela mortuară, dar şi a celor două imobile, pentru a le transform în centru de prosectură.

Mai precis, cele două imobile ar urma să intre în posesia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” pentru a beneficia de ele.

Cele două clădiri se află în incinta Cimitirului Ortodox Central Constanţa, pe strada Bărăganu, nr 2-4, morga având o suprafaţă de 105 metri pătraţi, în timp ce capela mortuară se întinde pe o suprafaţă de 124 de metri pătraţi. Tot terenul pe care cele două imobile sunt construite are o suprafaţă de 254 de metri pătraţi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” au solicitat să intre în posesia celor două imobile şi a terenului pentru a le transforma în prosectura unei unităţi spitaliceşti.

Reamintim că în 2016, pe vremea vechii administraţii locale, au solicitat Primăriei Constanţa prosectură proprie şi serviciu de transport cadavre.

Ei bine, acest lucru ar putea deveni posibil acum, dacă proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean Constanţa va fi adoptat.

Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol” va avea toate drepturile dar şi toate obligaţiile în ceea ce priveşte acest teren şi clădirile aferente.

Faptul că morga Cimitirului Ortodox Central din Constanţa şi capela mortuară vor ajunge în administrarea Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, nu poate reprezenta decât un avantaj pentru eficacitatea acestui serviciu. Cele două spaţii sunt destul de încăpătoare, iar acolo poate fi depozitată toată aparatura necesară pentru efectuarea disecţiilor.

„Este vorba despre serviciul de medicină legală. După cum ştiţi proiectul este început în urmă cu mai mulţi ani, nu a fost încă finalizat şi aceasta este ultima piesă din puzzle care va ajuta CJC şi Spitalul Judeţean Constanţa să intre în partea funcţională cu acest serviciu. Dacă aş fi fost un medic de specialitate aş fi putut să îmi exprim o opinie pertinentă dacă este un avantaj pentru cei de la Medicina Legală să se întâmple acest lucru. Cu siguranţă, la momentul la care a fost iniţiat acest proiect, împreună cu Spitalul Judeţean Constanţa, s-a avut în vedere şi opinia medicilor în cauză. Nu ştiu ce se va întâmpla cu acea capelă mortuară. Cu siguranţă vom găsi o soluţie. Existenţa capelelor private ar trebui să suplinească această modificare. Este un lucru pe care îl vom discuta pe viitor cu cei de la Administraţia Cimitirelor şi îi vom întreba dacă au cumva un proiect de amenajare a unei noi capele. Dacă acest proiect va trece în şedință, îi vom întreba pe cei de la Spitalul Judeţean Constanţa când se va produce efectiv schimbarea”, ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Stelian Gima.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6119 secunde