CJC a pus ochii pe capela mortuar─â a Cimitirului Central. ÔÇ×Facem centru de prosectur─âÔÇŁ

1358
CJC a pus ochii pe capela mortuar─â a Cimitirului Central. ÔÇ×Facem centru de prosectur─âÔÇŁ - fondcjccimitir-1675092187.jpg
Consilierii jude┼úeni din Constan┼úa au fost convoca┼úi ├«n ┼čedin┼ú─â ordinar─â pentru data de 31 ianuarie, cu ├«ncepere de la ora 13:00.

Pe ordinea de zi a acestei ┼čedin┼úe se afl─â ┼či un proiect extrem de interesant. Este vorba despre proiectul de hot─âr├óre privind aprobarea prelu─ârii bunului imobil situat ├«n Municipiul Constan╚Ťa, Jude╚Ťul Constan╚Ťa, str. B─âr─âganu, nr.2-4 Cimitirul Ortodox Central, din domeniul public al Municipiului Constan╚Ťa ├«n domeniul public al Jude╚Ťului Constan╚Ťa.

Practic, Consiliul Jude╚Ťean Constan╚Ťa vrea s─â intre ├«n posesia terenului pe care se afl─â morga ┼či capela mortuar─â, dar ┼či a celor dou─â imobile, pentru a le transform ├«n centru de prosectur─â.

Mai precis, cele dou─â imobile ar urma s─â intre ├«n posesia Spitalului Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â ÔÇ×Sf├óntul Apostol AndreiÔÇŁ pentru a beneficia de ele.

Cele două clădiri se află în incinta Cimitirului Ortodox Central Constanţa, pe strada Bărăganu, nr 2-4, morga având o suprafaţă de 105 metri pătraţi, în timp ce capela mortuară se întinde pe o suprafaţă de 124 de metri pătraţi. Tot terenul pe care cele două imobile sunt construite are o suprafaţă de 254 de metri pătraţi.

Reprezentan┼úii Spitalului Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â ÔÇ×Sf├óntul Apostol AndreiÔÇŁ au solicitat s─â intre ├«n posesia celor dou─â imobile ┼či a terenului pentru a le transforma ├«n prosectura unei unit─â┼úi spitalice┼čti.

Reamintim c─â ├«n 2016, pe vremea vechii administra┼úii locale, au solicitat Prim─âriei Constan┼úa prosectur─â proprie ┼či serviciu de transport cadavre.

Ei bine, acest lucru ar putea deveni posibil acum, dac─â proiectul aflat pe ordinea de zi a ┼čedin┼úei de Consiliu Jude┼úean Constan┼úa va fi adoptat.

Astfel, Spitalul Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â ÔÇ×Sf├óntul ApostolÔÇŁ va avea toate drepturile dar ┼či toate obliga┼úiile ├«n ceea ce prive┼čte acest teren ┼či cl─âdirile aferente.

Faptul c─â morga Cimitirului Ortodox Central din Constan┼úa ┼či capela mortuar─â vor ajunge ├«n administrarea Spitalului Clinic Jude┼úean Constan┼úa, nu poate reprezenta dec├ót un avantaj pentru eficacitatea acestui serviciu. Cele dou─â spa┼úii sunt destul de ├«nc─âp─âtoare, iar acolo poate fi depozitat─â toat─â aparatura necesar─â pentru efectuarea disec┼úiilor.

ÔÇ×Este vorba despre serviciul de medicin─â legal─â. Dup─â cum ┼čti┼úi proiectul este ├«nceput ├«n urm─â cu mai mul┼úi ani, nu a fost ├«nc─â finalizat ┼či aceasta este ultima pies─â din puzzle care va ajuta CJC ┼či Spitalul Jude┼úean Constan┼úa s─â intre ├«n partea func┼úional─â cu acest serviciu. Dac─â a┼č fi fost un medic de specialitate a┼č fi putut s─â ├«mi exprim o opinie pertinent─â dac─â este un avantaj pentru cei de la Medicina Legal─â s─â se ├«nt├ómple acest lucru. Cu siguran┼ú─â, la momentul la care a fost ini┼úiat acest proiect, ├«mpreun─â cu Spitalul Jude┼úean Constan┼úa, s-a avut ├«n vedere ┼či opinia medicilor ├«n cauz─â. Nu ┼čtiu ce se va ├«nt├ómpla cu acea capel─â mortuar─â. Cu siguran┼ú─â vom g─âsi o solu┼úie. Existen┼úa capelelor private ar trebui s─â suplineasc─â aceast─â modificare. Este un lucru pe care ├«l vom discuta pe viitor cu cei de la Administra┼úia Cimitirelor ┼či ├«i vom ├«ntreba dac─â au cumva un proiect de amenajare a unei noi capele. Dac─â acest proiect va trece ├«n ┼čedin╚Ť─â, ├«i vom ├«ntreba pe cei de la Spitalul Jude┼úean Constan┼úa c├ónd se va produce efectiv schimbareaÔÇŁ, ne-a declarat vicepre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Constan┼úa, Stelian Gima.

Pagina a fost generata in 0.5971 secunde