Aleșii judeţeni din Constanţa, convocați în ședință. Doi actori, propuși cetățeni de onoare

430
Aleșii judeţeni din Constanţa, convocați în ședință. Doi actori, propuși cetățeni de onoare - fondsedintacjc-1677409616.jpg
Consilierii judeţeni din Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară online pentru marţi, 28 februarie, cu începere de la ora 13:00. Pe ordinea de zi se află 18 proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Unul dintre proiecte este acela privind plata cotizaţiilor şi contribuţiile județului Constanţa, în calitate de membru al unor asociaţii, pe anul 2023.

Tot în şedinţa de marţi actorul Mihai Sorin Vasilescu va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Constanţa. Aceeaşi distincţie o va primi şi soţia acestuia, Maria Lupu Vasilescu.

În ultima vreme violenţa asupra copiilor îşi face tot mai des simţită prezenţa, astfel că aleşii judeţeni au de gând să voteze şi proiectul privind componenţa Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii şi combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenţei asupra copilului şi a violenţei în familie.

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Constanţa urmează să intre în posesia unui teren din oraşul Medgidia şi pentru acest lucru pe ordinea de zi a şedinţei se află şi proiectul privind aprobarea preluării bunului imobil (teren extravilan) situat în Municipiul Medgidia, Județul Constanța, Parcela A958/1/2, identificat cu număr cadastral 110525 din domeniul public al Municipiului Medgidia în domeniul public al Județului Constanța.

Aşa cum este normal consilierii judeţeni vor vota şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Constanţa pe anul 2023.

Pentru a putea să se ocupe de reabilitarea Muzeului de Artă Populară Constanţa, consilierii judeţeni vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării bunului imobil teren și construcții-Muzeul de Artă Populară Constanța, din domeniul public al UAT Municipiul Constanța în domeniul public al UAT Județul Constanța.

Un alt obiectiv de cultură important este Teatrul de Vară Mamaia şi în acest context aleşii judeţeni se vor ocupa în cadrul şedinţei şi de proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, pentru obiectivul de investiție Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia. Totodată, se va aproba şi bugetul de venituri şi cheltuieli și a Programului de Evenimente Culturale, pe anul 2023 pentru Muzeul de Artă Populară Constanța.

Constanţa a avut întotdeauna o relaţie strânsă cu mai multe regiuni din Republica Moldova. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Acordului de cooperare între Județul Constanța din România și Raionul Strășeni din Republica Moldova.

Tot legat de Muzeul de Artă Populară este şi proiectul de hotărâre privind preluarea managementului, aprobarea Organigramei și a Statului de funcții pentru Muzeul de Artă Populară Constanța.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului ,,Achiziționarea de echipamente pentru unitatea de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța” și a cheltuielilor legate de proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4367 secunde