LIVE TEXT Gala excelenței și performanței feminine reunește personalitățile Constanței. IATĂ PREMIANTELE!

3883
1
În acest moment are loc Gala excelenței și performanței feminine, în organizarea Consiliului Județean Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și CCINA, la Grand Ball Melody.

Evenimentul reunește personalități constănțene din domeniul economic, sănătate, turism, sport și media și are ca scop premierea doamnelor care aduc o contribuție majoră în dezvoltatea socio-economică a Constanței.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean: "Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest eveniment. Societatea noastră are nevoie de repere. Noi ne raportăm la valorile acestor repere. Acești oameni minunați vor deveni repere. Avem nevoie de repere, de oameni onești. Avem nevoie de profesori. Avem nevoie de oameni sănătoși care să empatizeze cu suferințele altor oameni. Avem nevoie de oameni cărora să le pese de oameni. Un element esențial este viața culturală. Avem nevoie de dezvoltare economică, de antreprenoriat. Toate femeile merită să fie premiate pentru că sunt mame. S-au sacrificat pentru ca copiii lor să devină cineva. Doresc ca această seară să devină un reper pentru noi".

Raluca Trandafir, prorector Universitatea „Ovidius”: "Mă bucur că ne aflăm în acest cadru festiv. Ne exprimam întreaga apreciere pentru doamnele pe care le premiem astăzi. Doresc să vă spun că această gală reprezintă o dovadă în plus a faptului că UOC este alături de administrația publică. De curând am realizat consorțiul pentru un învățământ dual preuniversitar și universitar. Acest consorțiu își propune crearea unui campus. Trebuie să conștientizăm faptul că femeile au un rol foarte important în societate. Vă felicit, stimate doamne!".

Director general CCINA, Ruxandra Serescu: "Suntem parteneri la acest consorțiu. Salut ințtiativa CJC de a organiza această gală. Vedem foarte multe femei în funcții de conducere. Sunt mândră că unul dintre domeniile care va fi premiat este mediul de afaceri. Sunt doamne pe care le cunosc de mulți ani și le admir și le respect. Ar fi bine să facem o tradiție să respectăm această gală și să o organizăm în fiecare an".

La domeniul administrație a fost premiată Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
Ancuța Belu: "Mă bucur foarte mult. Am o echipă de colaboratori foarte bună. Familia este cea care trebuie să te înțeleagă pentru a putea să fii o femeie de succes. Noi de multe ori trecem pe locul 2 familia. Ei sunt prioritari, dar pentru a putea dezvolta o localitate, trebuie să te dedici și să faci multe sacrificii. Voi face tot ce îmi stă în putintă să atrag mai mulți bani din fonduri europene. Este un sacrificiu care la final ne va aduce satisfacții. Vă rog să implicați femeile în administrația publică".
Următoarea premiată este Monica Vlad, directoarea Institutului Studiilor Doctorale din UOC.
Monica Vlad: "Aș dori să mulțumesc conducerii UOC. Și mai ales colegilor din Facultatea de Litere. Aș vrea să mulțumesc că acest premiu îmi este acordat în luna francofoniei. Aș vrea să mulțumesc doctoranzilor și studenților mei. Vreau să mulțumesc și familiei mele, deoarece pentru orice fel de studiu e nevoie de renunțare. Și de multe ori am renunțat la familie”.
La categoria cultură a fost premiată jurnalista Mirela Stângă - culturaconstanta.ro: „Le mulțumesc oamenilor frumoși din cultură și celor care au încredere în mine”.
Jurnalistei Feri Predescu i-a fost înmânat un premiu. "Mulțumesc mult pentru tot. Este o onoare pentru  mine. Am avut o nelămurire. Ce înseamnă contribuție majoră la dezvoltarea socio-economica a județului Constanța. Am o singură pasiune. Jurnalismul. Vreau să spun adevărul. Am ajuns seniorul presei constănțene".
Paula Vals, fondator grupul de firme Angelo a fost premiată: "Acest trofeu reprezintă munca a peste 30 de ani de activitate cu multă determinare și mai ales a unei echipe de 240 de persoane. Suntem promotorii și păstrătorii tradițiilor românești. Încununarea pentru plăcinta dobrogeană este o mare realizare. Acest produs este pus pe harta lumii".
Judecătoarea Elena Dăscălescu, la primirea premiului a declarat: "Mă simt onorată în cadrul acestui eveniment. Sunt peste 20 de ani de activitate în domeniul juridic. Este o activitate complexă, pentru că în cadrul insolventei esti pus față în față cu diverse domenii. Am parcurs diverse proceduri si pot aminti de compania de Navigație Romline, pentru care în 2012 a fost finalizată procedura de faliment. Companiile care se află în dificultate pot beneficia de ajutorul legii. Vreau să mulțumesc colegilor mei și colaboratorilor. Vă urez o primăvară frumoasă".
Este premiată Rodica Tudoran, medic șef Unitatea de Primiri Urgente SMURD Constanța: "Foștii mei studenți sunt acum colegii mei. Acum construim împreună. Împreuna cu ei și cu susținerea dumneavoastră putem gândi un viitor mai bun pentru asistența medicală și pentru siguranta cetățenilor".
A fost premiată și jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara. În aceste momente se află la o competiție în Singapore și nu a putut participa la ceremonie.
De asemenea, este premiată Alina Pătrăhău, de la Asociația „Dăruiește Aripi”, dar nici ea nu a putut fi prezentă la eveniment.
La primirea premiului, Elena Frincu, „Doamna de fier a sportului constănțean”, a declarat: "Am fost, sunt și rămân a Constanței. Dacă nu am avut o familie, v-am dăruit vouă, constănțenilor, munca si iubirea mea. Vă rog să nu mă uitați niciodată!".
Este premiată Valeria Stroia, medic în cadrul Spitalului Judetean Constanța: "Festivitatea din această seară este pentru mine specială, pentru că este luna mea aniversară. Ziua mea onomastică a fost acum 3 zile. Marele actor Dorel Vișan spunea că vârsta este o carapace, iar în interior este un diamant. De aici vor pulsa gânduri frumoase. Munca mea este dedicată în aceeași măsură colectivului de medici pediatri cu care am ctitorit clinica de pediatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța. Eu am iubit această profesie. Am făcut-o cu har și sigur cu devotament, sinceritate și dragoste".
Următoarea premiată, pentru întreaga carieră dedicată culturii, este Anaid Tavitian: „Nu mi s-a întâmplat niciodată să am emoții atât de mari. Anul acesta se împlinesc 45 de ani de când m-am întors în orașul meu. În urma cu 72 de ani, la un început de florar, se semna actul de naștere al primului teatru profesionist dramatic din Dobrogea. Imi doresc ca totodată cât mai repede teatrul dramatic Constanța să aibă titlul de teatru național Constanța pentru ca artiștii și Dobrogea merită acest lucru”.
Pentru întreaga carieră în mediul de afaceri a fost premiată Fotini Teodorescu, președinte Dobrogea Group și membru fondator al Camerei de Comerț Constanța: "Este o încununare a activității mele de conducător al unei instituții de peste 43 de ani. Pe parcursul anilor am realizat cât de importantă este această instituție. A face produs alimentar și mai ales pâine înseamnă o responsabilitate socială și o responsabilitate vizavi de sănătatea celor pe care îi hrănești. Ne-am bazat pe profesionalism și pe loialitate".
Este pre Maria Cristina Buzea, administrator Binario Digital Expert: "Trebuie să recunosc că pentru mine este o surpriză acest premiu. Vreau să le mulțumesc clienților noștri pentru că ne-au ales și au încredere în serviciile le care la oferim".
Este premiata Teodora Fudul, studenta la Facuktatea de Educație Fizica și Sport din UOC si campioana la Karate: "Aș vrea să mulțumesc conducerii UOC, pentru că m-a ales să fiu aici. Am foarte mari emoții. Pasiunea mea este sportul. Pentru asta trăiesc. Pe 2 aprilie va fi un concurs la Slobozia. Mergeți la sport, pentru că niciodată nu e prea tarziu".
Monica Vlad și Ancuța Belu sunt câștigătoarele unei vacanțe. Primesc câte un bilet de avion din partea Turkis Airlines și pot merge unde vor ele pe mapamond.
Gala se încheie cu un concert al trupei 3 Sud Est.


Comentează știrea

Dr
13 martie 2023
Despre culturnici

Splendid! Comuniștii sunt reabilitati la Cta, prin demersul nominal al organizatiei PNL, începând cu Nicu Ceausescu și terminând cu tovarășele care au slujit asiduu administrațiile comuniste și ulterior socialiste pe fond. Acum va dați premii între voi, cand orașul geme de sportive excepționale și de femei valoroase, în toate domeniile!!Universitatea s-a transformat din partener în părtaș, promovând anumite femei din structurile de subordonare. Câte alte sute de cadre universitare nu ar fi fost mult, mult mai potrivite și merituoase din cercetare, dar nu serveau interesului politic PNL ist al exponentelor organizatoare. Și uite asa, după ce comunismul a fost desființat și hulit de la tribuna Parlamentului, după ce au rămas orfani și văduve cu miile după mișcarea istorica din dec 1989, la Cta se promovează imaginea comuniștilor de odinioară, cu fast și strigări grețoase. Ma întreb si cer scuze cititorilor dacă ii deranjez, nu va este rușine? Ați uitat ce partid istoric serviți? Va pute memoria Bratienilor sau atat puteți și atunci vom ști ce votam? Nu am crezut niciodată ca se va ajunge aici, în naivitatea mea de cetățean onest și acreditat roman pe viata!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8929 secunde