GALERIE FOTO. Momente speciale la Cumpana, de Dragobete. Cum au celebrat locuitorii sărbătoarea iubirii

680

Articole de la același autor

Zeci de locuitori ai comunei Cumpăna au ales să petreacă după-amiaza zilei de 24 februarie 2023 în sala mare a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, răspunzând astfel invitației Primăriei de a fi spectatorii evenimentului  “Dragobetele – Sărbătoarea iubirii la români”, realizat în parteneriat cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța și în colaborare cu Centrul de cercetare științifică și creație artistică „Euxin”.





În deschiderea evenimentului, primarul Mariana Gâju a declarat că astfel și-a dorit să le arate locuitorilor comunei Cumpăna, încă o dată, dragostea, iubirea, dar mai ales respectul, oferindu-le un spectacol despre iubire. „Un spectacol care se dorește a fi și vesel, care să încântă spiritul cumpănenilor, care să mângâie inima și, de ce nu, dorința de a fi în continuare adevărați români, încrezători în tot ceea ce este frumos. Și cel mai mult îmi doresc să demonstrăm acestor oameni cu care noi conviețuim în localitatea noastră, cu lucruri bune, dar și mai puțin bune, cât de mult îi respectăm și că le dorim din tot sufletul să aibă, în această zi care reprezintă dragostea împărtășită – căci Dragobetele aceasta înseamnă – sufletul și inima învăluite în iubire, în sănătate, în dragoste, dar cel mai mult le dorim să aibă încredere, ca adevărați români, să demonstreze că sunt români, având ca principii credința, speranța și iubirea. Iubirea de aproape, adică familia restrânsă, dar și familia mare a comunei Cumpăna, care are peste 20.000 de locuitori. Cel mai drag îmi este că reușim să aducem pe scena Casei de Cultură a comunei Cumpăna studenții anul III ai Facultății de Arte din cadrul Universității «Ovidius» Constanța. Să nu uităm să iubim românește, pentru că Dragobetele este adevărata sărbătoare a românilor”, a declarat primarul Cumpenei. Care anul acesta împlinește 43 de ani de căsătorie. „Pe lângă acel sentiment de iubire care ne-a unit acum 43 de ani de bună voie și nesiliți de nimeni, cel mai mult a contat încrederea unuia în celălalt și respectul. Niciodată nu putem spune că totu-i lin și că este numai cântec, joc și voie bună, însă atunci când știi să acorzi încredere celui de lângă tine, depășești orice obstacol”, a împărtășit de data aceasta soția Mariana Gâju.



Timp de o oră, studenții Roberto Savu, Gabriel Roșu, Alexandra Babă, Georgiana Oancea, Ingryd Segher, Romulus Samfiroiu, respectiv Sorina Toma, Alexandra Turcin, Lucian Prasti și Octavian Mateiciuc au pus în scenă un spectacol-coupè - „Cerere în căsătorie” și „Ursul”, “Cerere în căsătorie” și “Ursul” de A.P. Cehov, în regia Taniei Filip. Primită cu multă căldură de publicul din Cumpăna, prestația studenților a fost răsplătită cu aplauze îndelungi.





În cadrul aceluiași eveniment, Ștefan Pleșoianu, de la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” din Constanța a donat bibliotecii din comuna Cumpăna trei volume valoroase pentru istoria locului, între care și recent lansatul volumul „Spațiul rural dobrogean la sfârșit de secol XIX. Chestionarele Densușianu”, semnat de regretatul istoric Gheorghe Dumitrașcu și dr. Corina-Mihaela Apostoleanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.549 secunde