Universitatea „Ovidius” a câștigat o finanțare prin PNRR de peste 28 milioane lei

154
Universitatea „Ovidius” a câștigat o finanțare prin PNRR de peste 28 milioane lei - universitateaovidius21631185731-1675092689.jpg
În următoarele 36 de luni, Universitatea „Ovidius” din Constanța va implementa proiectul „EDUOC - Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța“, finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), din categoria Granturi pentru digitalizarea universităților.

Obiectivul general al proiectului vizează digitalizarea Universității „Ovidius” din Constanța, în vederea creării competențelor pentru profesiile digitale ale viitorului, prin mecanisme de inovare permanentă a programelor de studii universitare. Obiectivele specifice ale proiectului cuprind patru direcții de acțiune: digitalizarea proceselor universității în vederea îmbunătățirii comunicării dintre studenți și cadrele didactice, personal didactic auxiliar și de cercetare și facilitarea condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual; extinderea a cinci centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; crearea a șapte noi centre și laboratoare digitale pentru abordarea tehnologiilor avansate; îmbunătățirea competențelor digitale ale studenților, a personalului didactic, didactic auxiliar și de cercetare al UOC.

Managementul proiectului va fi asigurat de către specialiști din interiorul organizației, desemnați pe criterii de competență, în baza experienței câștigate în implementarea altor proiecte.

„Proiectul « EDUOC - Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța » vizează dezvoltarea competențelor digitale avansate generale și specifice pentru 1443 persoane din comunitatea academică a instituției noastre de învățământ superior, dintre care 1193 de studenți și 250 cadre didactice, personal didactic auxiliar și cercetători, care vor utiliza infrastructura digitală creată prin proiect. În urma implementării cu succes a acestui proiect, Universitatea Ovidius din Constanța va fi un spațiu al performanței și al excelenței academice, în care activitățile de predare-învățare și cercetare vor fi puternic susținute de tehnologie, a precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Proiectul „EDUOC - Educație prin Digitalizare în Universitatea „Ovidius” din Constanța“, cod proiect e-PNRR: 569922957, cu o valoare totală de 28.174.502,90 lei, va fi implementat în perioada 2023-2025.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4076 secunde