Bienala de pictură de la Constanța – un omagiu adus Floricăi Cruceru și Doinei Păuleanu

196
Bienala de pictură de la Constanța – un omagiu adus Floricăi Cruceru și Doinei Păuleanu - bienala-pictura-1688404666.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 iulie – 31 august 2023, la Muzeul de Artă Constanța, are loc cea de a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură, Constanța – 2023. Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși pentru a participa la eveniment, precum și lucrări semnate de șase artiști invitați.

La vernisajul ce a avut loc sâmbătă, 1 iulie, au participat lect. univ. dr. Andreea Bratu și asist. univ. dr. Adrian Mihai, care a oferit un moment artistic, Sandra Pralong, consilier de stat, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, artiști expozanți, precum și un public numeros.

„Pictura reprezintă una dintre cele mai frumoase forme de exprimare a emoției și a valorilor umane, ce nu-și va pierde niciodată din actualitate. Cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură, organizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, aduce pe simezele Muzeului de Artă Constanța o impresionantă expoziție de pictură, ce adună 100 de lucrări selecționate dintr-un număr de peste 250 de participanți. Este o oportunitate unică de a descoperi diversitatea și expresivitatea acestei ramuri a artei plastice, dar și de a aduce un omagiu personalităților care au marcat istoria culturală a județului nostru: Florica Cruceru și Doina Păuleanu, managerii anteriori ai instituției de cultură. Prin acordarea premiilor speciale ce poartă numele lor, recunoaștem importanța și dedicarea acestor doamne, în dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural al județului. Dragii mei, nu ratați acest eveniment de excepție, care evidențiază frumusețea și bogăția culturală a județului nostru”, a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, principalul susținător al evenimentului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6385 secunde