100 de artiști vor participa la Bienala Națională de Pictură, de la Muzeul de Artă din Constanța

181
100 de artiști vor participa la Bienala Națională de Pictură, de la Muzeul de Artă din Constanța - fond-bienala-1687883798.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură, care se va desfășura la Muzeul de Artă din Constanța începând de sâmbătă, 1 iulie, a încheiat o primă etapă, odată cu selecția artiștilor. La fel ca la prima ediție, și de data aceasta participarea a fost una foarte mare. Dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși, 100 au fost selectați. Artiștii admiși vor participa cu o singură lucrare și au fost anunțați personal prin e-mail.



A doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură Constanța este organizată ca un binemeritat omagiu adus primelor două directoare ale Muzeului de Artă Constanța, dr. Florica Cruceru și dr. Doina Păuleanu. Una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, a fost director al Muzeului de Artă în perioada 1990 – 2020 și cetățean de onoare al județului Constanța. Ambele directoare au contribuit definitoriu la sporirea remarcabilă a patrimoniului muzeal. Prin scrierile lor și expozițiile organizate, au promovat arta românească modernă și contemporană, mai ales pe cea a artiștilor dobrogeni.

Perioada de primire a lucrărilor artistice s-a încheiat recent, urmând ca finisajul și premierea să aibă loc în data de 31 august. Premiile care se acordă în cadrul concursului de pictură sunt următoarele: premiul I – 5.000 de lei, premiul II – 4.000 de lei, premiul III – 3.000 de lei și mențiune – 2.000 de lei. Iar premiile speciale „Doina Păuleanu” și „Florica Cruceru” sunt în valoare de 2.500 de lei. Cuantumul premiilor anunțate constituie suma netă.

Cele mai frumoase zece lucrări au fost nominalizate

Participanții acestei ediții și nominalizații au șansa, anul acesta, să participe gratuit la Tabăra de Pictură Constanța 2023, organizată de Muzeul de Artă Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, în luna septembrie. Lucrarea recompensată cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.

La returnarea lucrării, fiecare expozant primește, alături de creație, catalogul expoziției. De asemenea, au avantajul ca organizatorii să le acorde dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, pentru a promova expoziția, în materiale publicitare, cu scop de informare, marketing şi educațional, fără plată către autor.

Returnarea lucrărilor se va face în maximum 45 de zile de la închiderea expoziției, pentru participanții nerezidenți. Costurile trimiterii şi returnării lucrărilor vor fi suportate de către fiecare participant. Participanții rezidenți sunt așteptați în maximum 10 zile de la încheierea expoziției pentru ridicarea lucrărilor.

De asemenea, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului. Pe întreaga perioadă a expoziției, participanții nu îşi pot retrage lucrările. În situația neacordării unor premii, juriul își rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor mențiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4414 secunde