Târgul ofertelor educaționale „Alege-ți drumul corect!”. „Trebuia să se facă mai multă publicitate”

3561
Târgul ofertelor educaționale „Alege-ți drumul corect!”. „Trebuia să se facă mai multă publicitate” - targ-educational-3-1684326760.jpeg

Articole de la același autor

Târgul ofertelor educaționale „Alege-ți drumul correct!” a fost deschis, și ieri, la Pavilionul Expozițional din Constanța. Elevii și organizatorii au așteptat, în număr cât mai mare, copii interesați care caută cele mai bune oportunități pentru viitorul lor.

Inspectorul școlar pentru învățământ profesional și tehnic, Daniela Frangopol, ne-a spus că a așteptat ca elevii din județ să se informeze corect și să vină la fața locului pentru întâlnirea față în față cu alți colegi, mai mari, cu o experiență mai bogată.

„Este un eveniment pe care îl organizăm anual, în cadrul căruia toate liceele din județul Constanța își prezintă oferta educațională pentru anul școlar următor. Se întâmplă în fiecare an, aproximativ la aceeași dată. Anul trecut s-a desfășurat pe 17 și 18 mai, anul acesta, pe 16 și 17, aceeași lună. Noi ne așteptăm, în urma evenimentului, ca școlile gimnaziale să vină cu cât mai mulți elevi care vor fi absolvenți, de clasa a opta, care să ia cunoștință, să se informeze despre ofertele liceelor, astfel încât să aleagă drumul corect în viață. Târgul nostru așa se și numește, «Alege-ți drumul corect!». În eveniment sunt implicați și părinții și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, iar noi așteptăm ca elevii să vină să se intereseze de toate ofertele. Și părinții sunt așteptați să fie prezenți. Chiar le punem la dispoziție ore optime pentru a ajunge la târg, având intervalul orar 10 – 18. Pentru mulți dintre ei, înțelegem că e mai greu să ajungă, din cauza programului. Părinții joacă un rol foarte important în îndrumarea elevilor pentru urmarea unui liceu. De aceea, noi îi așteptăm să vină în număr cât mai mare”, a precizat aceasta.

Din păcate, evenimentul a avut parte de o slabă promovare

Președintele Comitetului Județean al Părinților Constanța, Dan Cernat, sesizează o slabă implicare a Inspectoratului Școlar Județean în ceea ce privește promovarea evenimentului, dar și a părinților absolvenților de gimnaziu.

„Trebuia să se facă mai multă publicitate pentru acest eveniment, cel puțin măcar la nivelul anilor trecuți. Anii trecuți, puneau, măcar cu o zi – două înainte, postări pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar. Când apărea broșura, eu scormoneam și găseam toate informațiile. Caută cineva forumul? Caută doar cine vrea să găsească neapărat ceva folositor. De aceea, mie îmi pare rău că n-au venit mai mulți părinți, poate și ora este de vină. Nu știu dacă am dat zece cărți de vizită până acum. Noi avem o pagină de Facebook și un grup în care comunicăm. De asemenea, din păcate, cu cât cresc, părinții copiilor aflați spre anii terminali sunt tot mai puțin implicați. Dacă până în a V-a, se mai agită când e vorba de școală, într-a șaptea, a opta, când ar fi nevoie de formare, pe de o parte îi lasă mai liberi, pe de altă parte încearcă să impună o direcție”, a declarat Dan Cernat, președintele Comitetului Județean al Părinților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2798 secunde