Problemele de interes județean, dezbătute de consilierii CJC. Primăriile au primit bani

417
1
Problemele de interes județean, dezbătute  de consilierii CJC. Primăriile au primit bani - cjc-1477414660.jpg

Articole de la același autor

Aleșii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.

Întâlnirea a debutat cu depunerea jurământului de către liberalul George Măndilă, care a fost validat în funcția de consilier județean în locul colegului său de partid Ovidiu Cupșa, care, luna trecută, și-a dat demisia, din considerente profesionale.

În lipsa președintelui CJC, Horia Țuțuianu, care se afla la o întrunire la București, ședința a fost condusă de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz.

Pe ordinea de zi s-au aflat 44 de proiecte de hotărâri, jumătate dintre ele făcând referire la desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Constanța în Consiliile de Administrație ale instituțiilor care se află în subordinea CJC. De asemenea, alte proiecte au vizat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2016 pentru o parte dintre instituțiile aflate în administrarea CJC. În plus, trei consilieri județeni au fost desemnați să facă parte din Colegiul Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, iar alți șase aleși județeni au devenit membri în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța.

Cum nu mai este mult timp până la sărbătorirea Zilei Dobrogei, eveniment marcat, începând cu anul 2015, la data de 14 noiembrie, aleșii județeni au aprobat și calendarul organizării evenimentului cultural "Ziua Dobrogei".

De asemenea, pe ordinea de zi s-a mai aflat și proiectul de hotărâre privind modificarea HCJC nr. 201/17.08.2016, privind aprobarea caietului de obiective pentru concursul de proiecte de management și a Comisiei de concurs de proiecte de management, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. În acest sens, a fost desemnat ca președinte de comisie prof. univ. doctor în istorie Ioan Opriș.

Totodată, consilierii au votat emiterea acordului CJC în scopul realizării lucrărilor de reabilitare și refacere a terenurilor din domeniul public al județului Constanța aferente Teatrului de Vară Soveja de către investitor SC Nepi Five Property Development SRL, aceeași firmă care este și investitorul City Park din Constanța. La acest proiect, liberalul Marian Crușoveanu a avut un amendament, în sensul ca firma să fie taxată deoarece a utilizat domeniul public fără acordul CJC, propunere cu care au fost de acord toți ceilalți consilieri.

v v v

Un alt proiect ce a trecut de votul aleșilor județeni a vizat aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarna 2016 - 2017 ce vor fi aplicate de RAJDP Constanța, în calitate de operator, în relația cu Consiliul Județean Constanța.

În altă ordine de idei, pe masa consilierilor s-a aflat și proiectul ce a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016. În acest sens, suma de 7.940.000 lei a fost repartizată către 58 de primării din județul Constanța. 

Comentează știrea

Georgescu g.
26 octombrie 2016
Concurs muzeu istorie

Tot respectul ptr domnul prof univ. dr.Ioan Opriș dar de ce iarăși membru într o comisie la Minac când data trecuta la concursul de manager din 2015 a ieșit un circ.cjc dorește circ și acum?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1677 secunde